Annons

Annons

Annons

Annons

Rosenlund

Anrik anläggning jubilerar i dag

Idag fyller Rosenlundsbadet 50 år. Jnytt har träffat Lars Gustavsson, en av de tidigare badföreståndarna för badet, som var med på invigningen 1968 och var en flitig besökare de första åren.

– Det var ofantligt mycket folk på sommaren, man hittade knappt en plats att sätta fötterna på, säger han.

Lars Gustavsson arbetade på Huskvarna varmbadhus när invigningen av Rosenlundsbadet ägde rum.

Annons

Annons

Lars Gustavsson arbetade på Huskvarna varmbadhus när invigningen av Rosenlundsbadet ägde rum den där dagen för 50 år sedan. Den 29 maj 1968.

– Vår dotter var nyfödd så vi tillbringade mycket tid här eftersom badet i Huskvarna var stängt på somrarna. Det var en stor gräsyta här, säger han.

Han sveper med handen över Café Doppet där vi har slagit oss ner. 137 478 personer besökte badet den första sommaren.

– Det var mycket folk. Det fanns inget mer utebad så det var det som gällde. Man badade inte så mycket i Vättern eller de andra sjöarna på den tiden, säger han.

Fram till 1988 var badet endast en utomhusanläggning. Sedan bestämde man sig för att bygga om den och den stängdes ner under tre år. I samma veva stängde Huskvarnas varmbadhus ner och när Rosenlundsbadet nyinvigdes 1991 var det Lars Gustavsson som blev badchef där, innan han tre år senare övergick till att bli sektionschef för alla badanläggningar i Jönköping.

Annons

Sport- och hoppbassäng byggdes in och kompletterades med äventyrsbad, undervisningsbassäng och relaxavdelning.

– Det blev ett stort och fint bad mitt emellan Jönköping och Huskvarna. Jag har alltid älskat att bada så jag känner mig lyckligt lottad att ha fått jobba med detta, säger Lars Gustavsson.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan