Annons

Annons

Annons

Ny fotbollsarena Jönköping

Insändare
KD: "Arenafrågan kan bli valfråga"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Arenafrågan är en fortsatt het potatis i Jönköping. I dag skriver Andreas Sturesson, kommunalråd för Kristdemokraterna, att KD kommer att gå till val på att riva upp arenabeslutet – om beslutet inte rivs upp innan valet.

- Om beslutet att bygga en ny fotbollsarena på Jordbron inte rivs upp före valet så kommer vi kristdemokrater gå till val på att riva upp beslutet. Det säger kommunalråd Andreas Sturesson (KD).

Den 8 november 2017 lämnade Kristdemokraterna in en motion till kommunfullmäktige. I motionen föreslås att beslutet om att bygga en ny fotbollsarena på Jordbron rivs upp och att ett arbete istället påbörjas för att utveckla nuvarande arena i Stadsparken till allsvensk standard.

Annons

Annons

- Det pågår en blocköverskridande diskussion kring arenafrågor. Vi vill vara öppna och tydliga med att om denna diskussion inte resulterar i att arenabeslutet rivs upp så kommer vi göra arenafrågan till en av våra valfrågor, säger Andreas Sturesson (KD).

Kristdemokraternas motion har ännu inte blivit behandlad av kommunfullmäktige och motionen finns inte heller med bland de ärenden som ska behandlas av kommunfullmäktige i juni. Sista chansen för kommunfullmäktige att behandla motionen före valet är vid sammanträdet den 30 augusti.

- Det är rimligt att väljarna får ett besked i arenafrågan före valet, inte minst då frågan engagerar många och då vi bedömer att det finns ett stort motstånd mot arenaprojektet. Därför förväntar vi oss att vår motion finns med på kommunfullmäktiges dagordning den 30 augusti, säger Andreas Sturesson (KD).

Arenabeslutet var och är ekonomiskt oansvarigt. Välfärden står inför stora utmaningar de kommande åren. Nya förskolor och skolor behöver byggas i stor omfattning och inom några år ökar antalet äldre snabbt vilket medför att äldreomsorgen behöver omfattande resurstillskott.

- Med de behov vi ser inom våra välfärdsverksamheter så är det orimligt att samtidigt genomföra ett arenaprojekt för över en halv miljard kronor. Inte minst då det finns billigare lösningar, avslutar kommunalråd Andreas Sturesson (KD).

Andreas Sturesson (KD)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan