Annons

Annons

Annons

Bildspel: Se Annie Lööfs besök i stan

Text: 

Under onsdagskvällen var Annie Lööf (C) i Jönköping för att signera sin bok "Sanningens Ögonblick".

– Jag tycker tycker man bör skriva en bok mitt i steget. Det är ju nu som människor är nyfikna på en som person, säger hon.

Annons

Annons

Annons

Annons

Kön ringlade sig lång i Akademibokhandeln på Östra Storgatan när Annie Lööf var på besök för att signera sin bok "Sanningens ögonblick". Många ville få ett exemplar signerat men också, ta bilder och få en liten pratstund med partiledaren.

– För ett år sedan formades den här idén att jag gärna skulle vilja skriva en bok, dels om de sanningens ögonblick som jag har varit med om som ledare. Riktigt tuffa uppförsbackar, riktigt låga opinionssiffror, kriser som man har gått igenom både privat och på jobbet, hur de har format mig och hur jag har tagit mig igenom dom, säger Lööf.

Ett kapitel om Jönköping

Boken handlar om Annies resa hon har gått genom de sju åren hon har varit partiledare, men också vem hon är som människa.

Hon beskriver tuffa motgångar, men även vändningen och vilka värderingar som bär henne. Ett kapitel handlar om Jönköpings län, Gnosjöandan, småföretagande och miljö och hållbarhet.

– Jag tycker det är alldeles för många politiker som skriver böcker efter att de har slutat och jag tycker man bör skriva en mitt i steget. Det är ju nu som människor är nyfikna på en som person, vilka drivkrafter man har, vilka värderingar som bär en. Jag tycker att fler borde skriva ner vilka värderingar som bär en och vilket samhälle man vill ha, säger Lööf.

Annons

Sista chansen att övertyga

Valet 2018 är bara några månader bort, hon hinner umgås någon vecka med familjen för att ladda upp batterierna. Sen blir det fokus på att delta i debatter, intervjuer och möta väljare runt om i landet för att övertyga så många som möjligt till den sista dagen.

Annons

– Jag vill övertyga dem att rösta på en politisk kraft som vill framåt, som har en politik för en närmare vård, trygghet i hela landet, fungerande integration. En politik som lyfter småföretagande och miljö, säger Lööf.

Hur ser chanserna ut för Centerpartiet inför valet 2018?

– Det känns som att vi är på g, det finns en stolthet i Centerpartiet både lokalt här i Jönköping och också nationellt. Det är viktigt att understryka att det är väljarna som avgör, ingen har ju varit vid valurnan än. Det handlar om att jobba enda in i kaklet för att få förtroende och vi siktar ju på att öka. Vi hade 6,1 procent förra valet och vi vill öka och få så mycket stöd hos oss och alla allianspartier så att vi kan byta regering.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan