Annons

Annons

Annons

Fotboll

Pånyttfött Haga vann i målkalas

Text: 

IF Haga tycks ha kommit igång på allvar efter en tung start på återkomsten i division 3-fotbollen. På torsdagskvällen blev det vinst med 5-2 i en målrik tillställning mot Tidaholms GoIF. Tremålsskytten Carl Åberg var hemmalagets store matchvinnare – och han tror på sitt lag.

– Vi har kapacitet för att vinna varje match, utan tvekan, säger han.

Tremålsskytten Carl Åberg var den store matchvinnaren när Haga vann med 5-2 mot Tidaholms GoIF och tog andra raka segern i division 3-fotbollen.

Annons

Annons

Ett drygt 100-tal personer – den officiella publiksiffran var 122 åskådare – hade tagit sig till Strömsbergsvallen denna varma och soliga majkväll. De fick se en match med sju mål men där kvaliteten på spelet under långa stunder inte var den bästa.

Haga tog kommandot och Jesper Karlsson inledde målskyttet när han stötte bollen i mål på en hörna. Tidaholm spelade upp sig och kvitterade när Hannes Särkijärvi Thurén gjorde mål på sin egen retur. Fem minuter återtog Haga ledningen när Carl Åberg styrde bollen i mål på ett inlägg. Men hemmalaget fick inte behålla ledningen halvleken ut utan efter 41 minuter utjämnade västgötarna till 2-2 genom Hannes Nilsson.

Annons

Annons

– Det är lite blandad kvalitet, men det är det alltid i division 3. Men det går jäkligt fort där ute ibland, konstaterar Åberg.

Två mål på tre minuter

I andra halvlek var det spelmässigt jämnt. Men Haga var effektivast och förvaltade sina målchanser på ett bättre sätt än gästerna. Allra hetast var Carl Åberg, som med två mål inom loppet av tre minuter såg till att det helt plötsligt stod 4-2 på resultattavlan.

Trean kom sedan det blivit kalabalik i straffområdet efter en hörna och sedan fullbordade han sitt hattrick när han nickade ett inlägg i mål.

– Det var ett tag sedan jag gjorde tre mål, men jag har helt ärligt bara väntat på det här, säger Åberg, som trivs i rollen som ensam anfallare.

– Jag kan spela på en kant också, men det är när jag spelar längst fram som jag tar på mig ansvaret. I dag visade jag att jag kan göra mål på alla sätt. Får jag spela där uppe ska det smälla.

Haga nöjde sig inte med fyra mål utan satte även 5-2 när Agwie Chunga placerade bollen i mål från vänsterkanten. Det blev matchens sista mål.

”Jäkligt bra lag”

– Det känns jäkligt kul, det är bara glädje, säger Åberg medan ljudet av segersången ljuder från omklädningsrummet.

Det här var Hagas andra vinst i rad efter en jobbig inledning på 2018 års säsong, och Ljungarumslaget avancerade upp till fast mark i en haltande tabell.

– Man borde känna lättnad, men vi är ett jäkligt bra lag. Vi har mött tuffa motståndare i varje match men har ändå gjort det bra. Nu har vi gjort ett par ändringar som har fallit väl ut, vi kör med en ensam forward och har tätat ihop i mitten. Vi är på gång på riktigt, alla motståndare bör passa sig, säger Carl Åberg.

Hur långt kan det bära?

– Det är upp till oss spelare. Vi går in för att vinna varje match och har kapacitet för det, utan tvekan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan