Annons

Annons

Annons

"Propagandadag för cykling"

Text: 

I strålande solsken passerade Alexander Wetterhall mållinjen först när Cykelrallarn avgjordes på söndagen.

- Det var en folkfest med många ute och tittade, säger Tomas Pettersson Hjelmqvist från tävlingsledningen.

700 cyklister deltog i årets upplaga av Cykelrallarn.

Segerintervju med Alexander Waterhall

Segerintervju med Sandra Salinger

Annons

Annons

Runt 700 cyklister stod på startlinjen när årets upplaga av Cykelrallarn skulle avgöras. Och tävlingsledningen meddelar att det var en rekordvarm upplaga av loppet.

Annons

- Det blev riktigt hett och en minnesvärd dag med 30 grader vissa stunder, det var svettigt, säger Tomas Pettersson Hjelmqvist och fortsätter:

- Det har gått bra, för arrangörshåll är det skönt att det inte blivit några skador av allvarlig karaktär. Det är bara några trötta cyklister som tog ut sig och fick bryta.

Annons

En lyckad dag helt enkelt?

- Ja, det var en propagandadag för cyklingen. Det var en folkfest med många ute och tittade. Cykelrallarn är ju speciell eftersom det är start och mål på olika ställen. Det är sällan att motionärer får chansen att köra sådana race.

Ett gäng elitcyklister stod också på startlinjen. Och snabbast i mål var Alexander Wetterhall, som representerar Tre Berg CK. Tvåa kom Daniel Brengdahl från CK Hymer och trea blev Viktor Ludvigsson från Skövde CK. Av de lokala åkarna var Manne Alzén från Hallby bäst, han slutade sjua på tiden 2:18:12, vilket var ungefär åtta minuter efter segraren.

På damsidan var Sandra Salinger från Mix sportsclub snabbast på tiden 2:32:35. Tvåa kom Åsa Erlandsson från Varbergs MTB och trea blev Erica Zetterlund från Hjo VK. Marie Andersson från IKHP blev sexa. Sofia Ekdahl från Hallby blev åtta och Jenny Nordén från Hallby blev tia.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan