Annons

Annons

Annons

Bosebygd

Toppolitiker krävs på sin avgång

Text

Kommunfullmäktiges ordförande Pernilla Jovanovic (S) fattade beslut om att låta statsminister Stefan Löfven komma på besök till Mullsjö på nationaldagen. Det är ett beslut som väcker starka känslor. Nu krävs Jovanovic på sin avgång.

Det har riktats ett misstroendevotum mot Pernilla Jovanovic (S), ordförande i kommunfullmäktige i Mullsjö. Bilden är en arkivbild.

Vid kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen väckte samtliga allianspolitiker och Mullsjö Framtid misstroendevotum mot Pernilla Jovanovic.

Bakgrunden är att Jovanovic, i egenskap av ordförande i kommunfullmäktige, överskred sina befogenheter när nationaldagsfirandet planerades. Förra veckan blev det känt att statsminister Stefan Löfven gästar nationaldagsfirandet på orten, och det skedde på bekostnad av att den tilltänkte talaren bokades av.

Annons

Annons

Gått bakom ryggen

Kravet presenterades i en skrivelse till kommunstyrelsen under tisdagen.

– Hela alliansen och Mullsjö Framtid ställer sig bakom och vi förutsätter att även SD går med. Hon har kört över alla samt beordrat tekniska att ordna med sittplatser. Hon har politiserat nationaldagen där man tvingas åka runt och plocka ner anslaget om firandet, säger Leif Andersson (MF), ledamot i kommunstyrelsen, till Jnytt.

Jovanovic, som för övrigt är partikamrat med Löfven, anklagas för att ha gått bakom ryggen på tjänstemännen på kultur- och fritidsutskottet och hembygdsgården i samband med planeringen av statsministerns besök. Hon har bland annat sagt till personer att flytta bänkar och att göra om annonsen till nationaldagsfirandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan