Annons

Annons

Annons

Fotboll

Hallby starkast i stekhet seriefinal

Text

Hallby vann fredagskvällens seriefinal mot Forserum i division 5-fotbollen. Det innebär att Jönköpingslaget gjorde ett rejält ryck i toppen av tabellen.

– Vi har ett lag som håller för spel högre upp, säger tvåmålsskytten Toni Duras efter 4-2-segern.

Toni Duras gjorde två mål och var den store matchvinnaren när Hallby vann fredagskvällens seriefinal mot Forserum med 4-2.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Drygt 100 personer hade tagit sig till Skandiamäklarna IP, före detta Bymarksvallen, för att kolla in toppmötet mellan ettan Hallby och tvåan Forserum. Avståndet mellan lagen var tre poäng inför matchen, därför stod viktiga poäng på spel denna ljumma försommarkväll.

Publiken fick se en division 5-match som under långa stunder höll hög kvalitet. I första halvlek spelade båda lagen bra fram till sista tredjedelen av planen, men där saknades ofta den rätta skärpan i avsluten.

Forserum hade en frispark som styrdes i ribban, vilket var matchens första heta målchans. Men det var Hallby som tog ledningen när Toni Duras rullade bollen i mål efter ett instick från Jonatan Kentson.

Annons

– Jag visste direkt vad jag skulle göra där, säger Duras om kvällens första mål.

1-0 stod sig första halvlek ut. Efter paus föll målen desto tätare.

Två snabba mål

Hallby utökade ledningen när Jonatan Kentson satte foten på bollen efter ett inlägg. I det läget såg hemmalaget ut att ha kopplat ett rejält grepp om matchen. Men Forserum gav sig inte utan både reducerade och kvitterade inom loppet av sju minuter.

– Det svängde fort från att vi kände att vi hade koll, men det är bara att ställa om. Båda lagen gick på knäna i slutet, då var det mer kamp och långbollar. Det är inte så vi vill spela, men vi får anpassa oss, konstaterar Toni Duras.

Hallby spelade upp sig även om spelet inte nådde samma nivå i andra halvlek. Alija Muminovic satte 3-2 när han nådde högst i straffområdet och nickskarvade en frispark i mål. Sedan fastställde Toni Duras 4-2 när han avancerade framåt och sköt bollen i mål efter att ha hittat en lucka.

Annons

– Jag letade först efter passningsalternativ, men jag bestämde mig för att dra till själv när bollen lade sig perfekt på straffområdeslinjen, säger tvåmålsskytten.

– Jag dunkade in en boll i förra matchen, så det känns gott att målskyttet har kommit igång. Men vem som gör målen är mindre viktigt.

”Enormt bra bredd”

Det märktes att det låg mycket i potten den här kvällen. Det var en del heta känslor och munhugg, både under matchen och när slutsignalen ljöd. Men det var aldrig nära att urarta.

– Det känns riktigt, riktigt skönt. Det är en fundamental seger som framför allt stärker lagmoralen. Vi har fått igång maskineriet, vi tuffar på och löser det i slutänden, säger Duras.

Hallby leder nu serien med sex poäng och har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge för att vinna serien och avancera till division 4.

– Vi har säkert tio nya spelare och vi har en enormt bra bredd. Det gör att vi kan göra byten utan att laget försvagas. Vi kör bara på medan motståndarna tappar ork. Det ligger mer lagarbete än individuella prestationer bakom att det har gått så bra, säger Toni Duras, som anslöt från Mariebo IK inför den här säsongen.

Annons

– Vi har ett lag som håller för spel högre upp än i division 5. Men det gäller att inte ta något för givet, inte slappna av utan köra på hela vägen.

JnyttTV. Se Hallbys segerfirande efter matchen.

Vilken match vill du att Jnytt ska bevaka? Skicka gärna ett mejl och tipsa oss.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan