Annons

Annons

Annons

Superettan 2018

J-Södra förlorade mot serieledarna

Text: 

Jönköpings Södra förlorade med 1-3 mot Falkenbergs FF på Stadsparksvallen. J-Södra hade 1-1 och en boll i stolpen, men kort därefter gjorde gästerna 1-2 och västkustslaget stängde senare matchen efter en snabb kontring. J-Södras insats var ett steg framåt, men Falkenbergs effektivitet blev avgörande.

Inbäddat innehåll

Åskan mullrade över Stadsparksvallen när klockan närmade sig 15 och avsparken fick senareläggas med några minuter. När matchen väl börjat tog det inte lång tid innan det small igen, Erik Pärsson fick lite yta precis vid straffområdesgränsen och drog till ett inlägg på volley. Bollen satt otagbart och högt i mål bakom Frank Pettersson. 0-1 redan i den fjärde minuten.

J-Södra fick ge sig ut på kvitteringsjakt, och nog skapade de några hyggliga chanser innan paus. Jakob Orlov rullade en boll i utsidan av stolpen, Árni Vilhjálmsson sköt över från hyfsad position i straffområdet och samme Vilhjálmsson tvingade Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson att släppa retur på ett distansskott. Även gästerna hade någon chans till, främst efter fasta situationer.

Annons

Annons

Det blev dock inga fler mål och J-Södra låg under med uddamålet efter första halvlek.

- Det är ett stort steg framåt sedan senaste matchen. Vi hittar rätt i vår rörelse och har en variation i vårt spel. Vi får en tuff start och har en period där vi inte riktigt funkar som vi vill. Men vi lyfter oss och gör en helt okej första halvlek, säger Christer Persson på presskonferensen efter matchen.

Inhopparen kvitterade

Efter en dryg timma gjorde J-Södra sitt första byte när Jesper Svensson ersatte Árni Vilhjálmsson. Några minuter senare var det just Svensson som skulle göra mål och kvittera. Ett fint inspel av Peter Gwargis hamnade hos Svensson som lyckades slita sig till ett avslut som satt intill stolpen. Alexander Jallow friställdes med gästernas målvakt efter en fin framspelning av Gwargis, men lyfte bollen utanför.

- I andra höjer vi oss en nivå till och fortsätter metodiskt med vårt passningsspel. Vi har lägen, sen är de serieledare av en anledning. De har en skicklighet och kvalitet. Spelmässigt är jag nöjd, men resultatmässigt är vi inte nöjda, säger Persson.

Knappt tio minuter senare hade Benjamin Tannus ett skott i stolpen efter fint förarbete av Jakob Orlov. Kort därefter tog gästerna ledningen. Efter en finfin lyftning av Erik Pärsson gjorde Christoffer Carlsson inga misstag när han kontrollerat satte 1-2.

Annons

J-Södra förlorade med 1-3 hemma mot Falkenberg, här jublar gästerna efter 1-2.

Annons

Hemmalaget kom inte till någon riktigt bra kvitteringschans och istället gjorde Falkenberg 1-3 på kontring när J-Södra tappade bollen på egen planhalva. Sist på bollen var Robin Östlind.

Efter det målet spelades matchen av och J-Södra klev av planen tomhänta.

Jnytt-TV: Tom Siwe analyserar matchen i det ena klippet och tränarna ger sin syn på tillställningen i det andra.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan