Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

Insändare
Sjukvård eller höjda politikerlöner?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den 19/6 beslutade Regionfullmäktige om den nya politiska organisationen för 2019-2022. Denna organisation kostar redan ofattbara nära 50 miljoner per år. Arvodena är betydligt mer generösa i regionen än i länets 13 kommuner.

Den parlamentariska nämnden som har representanter från alla invalda partier hade lämnat ett eget förlag på att höja med ytterligare 19 miljoner. När detta förlag sedan gick vidare till regionstyrelsens arbetsutskott så ville Mia Frisk (KD) stödja detta förslag.

Annons

Annons

När det sedan gick till regionstyrelsen insåg en majoritet att man vill att ökningen skall vara upp till 5 miljoner. När frågan avgjordes i regionfullmäktige så ville Vänstern och Miljöpartiet gå på den parlamentariska nämndens förslag.

Kd sa att de tänker avstå en votering men kd är för en höjning på 19 miljoner. M, L, C, S samt SD ville höja med upp till 5 miljoner. Tidigare har sd sagt att de vill sänka arvodena till politikerna men även i denna frågan har man ändrat åsikt och slåss nu själva runt köttgrytorna.

De enda som ville sänka arvoden var två personer från det nystartade partiet Sjukvårdspartiet i Jönköpings län de hade som förslag att sänka med 5 miljoner per år. Vilka signaler sänder det att våra styrande politiker från 8 klövern höjer sina egna löner samtidigt som man minskar antalet vårdplatser.

Akutsjukhusen är hotade, vårdköerna ökar. Personalen springer benen av sig för en bråkdel av politikernas löner. Regionstyrelsens ordförande har över 80 000kr i månaden.

Den 9 september kan Du säga ifrån en röst på Sjukvårdspartiet är en röst att dina skattepengar går till sjukvård inte höjda arvoden till politiker.

Sjukvårdspartiet i Jönköpings Län

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy