Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

"Poesin övervinner regn och åska"

Sven Unger framför Alf Henriksons staty

Annons

Den 9:e juli 1905 föddes författaren Alf Henrikson i Huskvarna, vilket uppmärksammas denna dag varje år. Många trotsade vädret för att vara med och fira.

- Poesin övervinner regn och åska, säger Sven Unger som är ordförande i Alf Henrikson-sällskapet.

Annons

Annons

Alf Henriksons rum på Huskvarna bibliotek

Idag var det återigen dags att fira Alf Henriksons-dagen i Huskvarna. Denna dag för 113 år sedan föddes författaren, poeten, översättaren och tidningsmanen i Huskvarna.

Under dagen invigde man den nya utställningen i Kruthuset, besökte Alf Henriksons rum på Huskvarna bibliotek, lyssnade till tal och musik på Alf Henriksons plats och på kvällen hölls en konsert i Huskvarna teater. Allt tillägnat den stora författaren.

- Det är en trevlig dag och detta förstärker bilden av en av stadens söner. Det är en fantastisk författare som förtjänar att uppmärksammas, säger Sven Unger som är ordförande i Alf Henrikson-sällskapet.

Regnet föll över Esplanaden där Alf Henriksons staty står. Trots vädret var det många som fann det värt att vara med att fira författaren på platsen.

- Poesin övervinner regn och åska. Det brukar vara runt hundra eller så på Alf Henrikson-platsen.

Med sitt författarskap har Alf Henrikson blivit en av Huskvarnas absoluta största stoltheter. Han dog 9:e maj 1995.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy