Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

Förslagen som ska ge fler bostäder

Text: 

Socialdemokraterna har presenterat sju förslag för att bostadsbyggandet ska öka i Jönköpings län.

Bilden är en genrebild.

Socialdemokraterna lanserar vad de själva betecknar som det största trygghetsprogrammet i modern tid. Syftet är att få ett starkare samhälle med en bättre välfärd.

Annons

De sju förslagen är att stödja byggnation av små hyreslägenheter och studentbostäder och uppmuntra kommuner som bygger, att se över strandskyddet för ökat byggande på landsbygd, att samverka för enhetliga och enklare processer, att ha regional översiktsplanering, att kartlägga riksintressen, att stimulera byggnation i trä samt att säga nej till marknadshyror.

Annons

”En trygghetsfråga”

– Att alla ska ha en bra bostad och att unga ska kunna flytta hemifrån är en trygghetsfråga. Att människor tvingas tacka nej till studieplats eller jobb för att de inte får bostäder är inte värdigt ett starkt samhälle. Under allt för många år har det byggts allt för lite i Sverige och i Jönköpings län, men vi ser att trenden har börjat vända. Får vi fortsätta styra Sverige och ta över styret i Region Jönköpings län kommer vi arbeta för att den ska hålla i sig, säger riksdagsledamoten Johanna Haraldsson (S) i ett pressmeddelande.

Riksdagsledamot Johanna Haraldsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan