Annons

Annons

Annons

Fotboll

Tord vann mot serieledarna

Text: 

IK Tord vände och vann med 2-1 när serieledande Vimmerby gästade Rosenlunds IP på lördagen.

Viktor Torstensson gjorde Tords båda mål i 2-1-segern mot Vimmerby. Bilden är en arkivbild.

Tord inledde höstsäsongen i den nordöstra Götalandstrean med en tung 2-3-förlust mot Assyriska förra helgen, men den här gången gick det bättre.

Vimmerby öppnade visserligen målskyttet efter 19 minuter. Men drygt 15 minuter senare kvitterade Viktor Torstensson till 1-1, vilket var resultatet i paus.

Annons

Annons

I början av andra halvlek fick lagen inom loppet av fem minuter varsin spelare utvisad. Med spel tio mot tio var det Tord som satte segermålet. I 76:e minuten höll sig Viktor Torstensson framme på nytt och gjorde ett mål som kan bli mycket viktigt för ”de lile”.

Vid en förlust hade nog hoppet om toppstrid varit borta, men nu skiljer det fem poäng till just Vimmerby på förstaplatsen.

Målrikt möte

I den mellersta Götalandsserien knep Haga en poäng i ett målrikt hemmamöte med Mellerud. Gästerna gick upp i en 2-0-ledning innan Adrian Andersson reducerade strax före halvtidsvilan.

Mellerud drog ifrån på nytt och ledde med 4-1 i upptakten av andra halvlek. Men Haga repade mod på nytt och reducerade när Adrian Andersson gjorde sitt andra mål i matchen. Sedan gjorde Viktor Niklasson två straffmål i slutminuterna, vilket betydde att matchen slutade 4-4.

Haga har tagit 15 poäng på 13 matcher och återfinns på fast mark i tabellen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan