Annons

Annons

Annons

Tung seger när Tenhult avgjorde sent

Text: 

Tenhults IF tog en blytung seger i division 3 nordöstra Götaland under lördagen. I samma serie förlorade IK Tord sin match, förlust blev det även för Haga i division 3 mellersta Götaland.

Tenhults tränare Viktor Rönneklev fick se sitt lag ta tre blytunga poäng.

Tenhults IF har haft en svår säsong i division 3 och ligger under nedflyttningsstrecket. Men på lördagen kom en mycket viktig seger när laget besegrade Knäppingsborg, på kvalplats, med 3-2.

Annons

Hugo Lönn och Adam Öksuz gjorde hemmalagets mål i den första halvleken som slutade 2-1. När klockan tickat upp till 80 minuter kvitterade gästerna, men Adam Gemheden gjorde 3-2 i slutet och Tenhult vann. Laget är nu bara en poäng bakom just Knäppingsborg på kvalplats.

Annons

I samma serie har IK Tord häng på topplagen, under lördagen mötte de serieledande Smedby AIS på Rosenlunds IP. Tord fick se sig besegrade med 1-3 och har nu sex poäng upp till serieledarna. Hemmalagets mål gjordes av Victor Torstensson.

I den mellersta division 3-serien spelade Haga hemma mot Lidköpings FK. Svartgula Haga låg under med 0-2 i paus och i den andra skulle målen regna in i båda burarna.

Hemmalaget reducerade genom Agwie Chunga, men bara minuter efter utökade Lidköping till 1-3. Två snabba mål av Viktor Niklasson innebar 3-3. Gästerna hade dock mer att ge och gjorde 3-4 i minut 87 och 3-5 på stopptid.

Resultatet innebär att Haga fortsatt har 15 poäng i en jämn bottenstrid.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan