Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Ny toppolitiker besökte Råslätt

Text: 

Politikerbesöken duggar tätt inför det stundande valet. På onsdagen var finansminister Magdalena Andersson på besök i Jönköping. Hon passade bland annat på att träffa boende och personal på Gruppbostad Kärrhöksgatan på Råslätt.

Finansminister Magdalena Andersson (S) besökte Gruppbostad Kärrhöksgatan på Råslätt på onsdagen. Hon flankeras av kommunalråden Ilan De Basso och Mona Forsberg.

Med bara tre och en halv vecka kvar till valet passade Magdalena Andersson på att besöka Jönköpings län.

Dagen inleddes på företaget Garo AB i Gnosjö. Sedan gick färden vidare till Jönköping och förlossningsavdelningen på Länssjukhuset Ryhov.

– Vi har satsat stora resurser på sjukvården och anställt och utbildat fler barnmorskor. Vi är naturligtvis intresserade av hur pengarna kommer till användning, säger hon.

Därefter väntade ett besök på Gruppbostad Kärrhöksgatan, där hon träffade personal och boende. Boendet drivs sedan 2010 som en intraprenad av personalen.

Annons

– Jag är ute och reser mycket runt om i landet och tittar på olika verksamheter. Det är fantastiskt att se olika delar, säger hon, och berättar om intrycket av att boendet drivas som intraprenad.

Annons

”Spännande sätt”

– Det här är ett spännande sätt att driva verksamheten på. De själva verkar tycka att det fungerar bra. Det är fantastiskt att det finns flexibilitet, framöver blir det viktigt att det går att driva verksamheten på olika sätt. Det kommer behöva byggas fler äldreboenden i Sverige, och då är det viktigt att det finns bra arbetsvillkor och personalinflytande. Det här är en möjlighet att styra över sitt eget schema.

Tror du att det blir vanligare i framtiden?

– Det är inte omöjligt att man kommer behöva söka nya vägar, inte minst för att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi lever längre, det är en fantastisk utveckling men det är samtidigt något som förpliktigar.

Visade upp sitt rum

Magnus Åhman har bott på gruppbostaden i 20 år, och nu fick han för första gången träffa en minister. Han passade bland annat på att visa upp sitt rum, som passande nog är målat i röda färger.

– Det är bra att hon är här. Jag passade på att fråga om Gröna Lund kan byggas ut eftersom det finns mark utanför, men man fick inte bygglov, säger han.

Magdalena Andersson var den andra ministern på en dryg vecka som besökte Råslätt. Förra veckan hade området besök av utrikesminister Margot Wallström (S), som talade på ett gårdsmöte.

Annons

Annons

Magdalena Andersson i samtal med boende och personal.

Magnus Åhman visar upp sitt rum för Magdalena Andersson och Mona Forsberg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan