Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Satsar 100 miljoner på sjukvården

Text: 

Vänsterpartiet i Jönköping vill frigöra 100 miljoner kronor till sjukvården i en ny reform. Det är en av partiets viktigaste valfrågor för Region Jönköpings län som presenterades i veckan.

Några av Vänsterpartiets representanter Kristina Nero, Mikael Ekvall och Bengt-Ove Eriksson.

Vänsterpartiet för Region Jönköping län vill inför valet att man ska satsa på ökad grundbemanning inom sjukvården i stället för hyrläkare.

- Det skulle innebära 100 miljoner i reformutrymme för att bland annat satsa på en viss övertalighet inom vården för att klara toppar och för att se till att sommarperioden i vården blir hanterbar, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

"Rusta upp folktandvården"

Partiet säger också att de vill undvika centraliseringar i sjukvården och att de tydligt tar avstånd från privatiseringar i sjukvården.

De vill också förändra folktandvården i regionen.

- Här får patienterna den absolut bästa tandvården, men oftast efter flera års väntetid. Det är inte rimligt och köerna måste bort. Fler tandsköterskor och tandhygienister behövs för att klara den utmaningen och deras löner måste ses över. Därför storsatsar vi på tillgänglighet i Folktandvården, skriver partiet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan