Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd nordväst

Här öppnar efterlängtad butik

Den 25 augusti öppnar Fiveball motocross och enduro på Hedenstorp. Bakom satsningen står barndomsvännerna Andreas Onselius och Thomas Carlsson.

– Jönköping är en stor stad när det gäller den här sporten, så den här typen av butik har varit efterfrågad, säger Onselius.

Vännerna Andreas Onselius och Thomas Carlsson brinner för motocross och enduro. Nu öppnar de sportbutik på Hedenstorp.

Annons

Annons

De tog sina första steg tillsammans, gick i samma klass under skoltiden och har drivit företag tillsammans. Nu öppnar Andreas Onselius och Thomas Carlsson butiken Fiveball motocross och enduro på Hedenstorp.

– Vi har inte blivit av med varandra, så nu får vi helt enkelt stå ut med varandra, säger Onselius och skrattar.

Har saknats i stan

Vännerna har alltid varit engagerade i motocross och enduro. I sin ungdom utövade de sporten själva och i dag hjälper de bland annat till på Norrahammars motorklubb där deras barn är aktiva.

– Vi riktar väl oss egentligen till oss själva i den här satsningen. Vi kör själva enduro och våra ungar kör cross. Vi tvingas beställa grejer på nätet, vilket är besvärligt. Vi vill få service, vi vill kunna testa hjälmen vi ska köpa och vi vill få reservdelen i handen. Vi tycker att det här har saknats i stan på den nivån som det borde finnas på, säger Carlsson.

– Man vill komma till butiken, känna, klämma, få saken i handen och gå. Service, kaffe och tjöta lite skit. Vi kommer att satsa jättemycket på service, det vill säga det som inte finns i mobilen och paddorna, fyller Onselius i.

Annons

När Jnytt besöker butiken cirka en vecka innan premiären är duon i full färd med att packa upp allt ifrån kläder och hjälmar till cyklar och reservdelar i den 300 kvadratmeter stora lokalen. I anslutning till butiken finns även en verkstad.

Annons

– Vi har valt att ha en öppen verkstad så att våra kunder lätt ska kunna svänga förbi och själva rulla in sin cykel, säger Onselius och fortsätter:

– Många som har barn som kör är kanske inte alltid själva så kunniga. Där kommer vi att satsa en hel del. Vi kan hjälpa till och visa hur man ska underhålla sin cykel.

Istället för fotboll

Enligt duon är motocross och enduro en perfekt sport för de som inte tycker om fotboll och ishockey. På Norrahammars motorklubb är den yngsta utövaren av sporten endast 4 år.

– Det här är en fantastisk motionsform, säger Onselius.

Vännerna är övertygade om att läget på Hedenstorp är perfekt för deras satsning.

– Vi tror på det här området. Det händer väldigt mycket här just nu vad det gäller butiker och det är lättillgängligt. Vi är ju inte beroende av ett skyltläge i centrala Jönköping.

Vill ändra folks beteende

– Nu ska vi försöka visa upp oss så mycket vi bara kan så att folk får veta att vi finns. Många har vant sig vid att handla på nätet under den här tiden som det inte har funnits något annat alternativ. Nu gäller det att ändra folks beteende och få dem att förstå värdet av att ha en lokal handlare. Det blir en utmaning, säger Carlsson.

Den 25 augusti klockan 10 är det premiäröppning för butiken. Det utlovas grillning, glass och aktiviteter för barnen.

– Tanken är att hela familjen ska kunna komma hit och ha kul, säger Onselius och tillägger avslutningsvis:

– Jag ser verkligen fram emot det här – att få hålla på med det som jag tycker är allra roligast.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan