Annons

Annons

Annons

Fotboll

Bilder från barnens stora fotbollsfest

Hagadagarna är en av Jönköpings största fotbollsfester. Här samlas killar och tjejer i åldrarna 6-9 år från 160 olika lag för att spela fotboll tillsammans. Se bildspel och film från de händelserika matcherna.

Se bildspel från matchen mellan Mariebo och Månsarp för flickor födda år 2011 och matchen mellan Hallby och Ekhagen för pojkar födda 2010.

Åke Svensson som är en av arrangörerna till Hagadagarna.

Greta Aspklint, 7 år, trivs kring matchspelet.

Överblick över två av fotbollsplanerna på anläggningen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

I över 10 år har Hagadagarna varit en stor fotbollsfest i Jönköping. Dagarna arrangeras av IF Haga och utgörs av matchspel där cirka 160 lag deltar i åldrarna 6-9 år.

- Vi har en jättebra organisation. De senaste åren har det växt från cirka 30 lag till cirka 160. Det har spridit sig till lag utanför Jönköping. Vi har många lag från exempelvis Tranås och Vetlanda, det är häftigt att det spridit sig så. Det är skitroligt! säger en av arrangörerna Åke Svensson.

Totalt är det nästan 1500 flickor och pojkar som är med och spelar match under dagarna. Varje lag spelar tre matcher var, men det är inte alls vinst eller förlust som står i fokus.

- Vi har bara fokus på glädje. Vi har ingen fokus på resultat eller någon vinnare utan det är glädje. Man ska leka här. Det ska bara vara skoj, och jag tror att vi lyckas med det, förklara Åke.

Champions League-känsla

En av de absoluta höjdpunkterna för barnen är efter matchspelet, då de samlas på en läktare och lagen får gå fram för att hämta sina medaljer.

Annons

- Det blir lite Champions League-känsla över det och de tycker det är fantastiskt roligt. Alla får var sin medalj och det blir speciellt för dem.

50 av de lag som är på plats är flicklag. Ökningen av flicklag har varit stor de senaste åren, vilket är till Åkes glädje.

- Det handlar om jämställdhet. Vi vill egentligen att det ska vara lika många tjejer som killar här. Fotboll är till för alla.

"Det roligaste är allt"

En av flickorna som deltar är Greta Aspklint, 7 år, som spelar i Mariebo. Hon har spelat fotboll i tre år och ser Hagadagarna som en fotbollshöjdpunkt.

- Det bästa är att ha kul. Det roligaste är allt, säger hon.

Hur viktigt är det att vinna matcherna du spelar?

- Det spelar ingen roll, det är kul ändå.

Tröttnar man aldrig på att spela flera matcher i rad?

Annons

- Ibland, men inte idag, säger Greta innan det var dags för match mot Månsarp.

Du kan se bildspel från matchen ovan.

Se videoklipp från en händelserik del av matchen mellan Mariebos och Månsarps flickor födda 2011.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan