Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Vill ta ledningen i Jönköping

Text: 

Som traditionen bjuder genomförde Socialdemokraterna i Jönköpings kommun sin valslutspurt i Rådhusparken. Den här gången var försvarsminister Peter Hultqvist på besök och höll tal.

– Det vore bra med ett maktskifte, säger han.

Försvarsminister Peter Hultqvist gästade Socialdemokraternas valslutspurt i Rådhusparken.

Annons

Annons

Socialdemokraterna kraftsamlar, precis som övriga partier, inför valet på söndag. Traditionsenligt startade måndagskvällens valslutspurt med fackeltåg, där uppskattningsvis ett hundratal personer gick i samlad trupp från Östra torget till Rådhusparken.

Annons

Där uppträdde Anders Fennsjö & Martina Stenman med Trio Astrakan innan försvarsminister Peter Hultqvist höll tal. Därefter avslutades evenemanget med konsert med Skyfall.

Annons

”Bra huvudkandidat”

– Det vore bra om vi kan få till stånd ett maktskifte i Jönköping och att vi kan ta ledningen här. Ilan De Basso är en bra huvudkandidat och kan bli en bra ordförande i kommunstyrelsen, säger Hultqvist, som förstås gärna ser att hans parti återtar makten i Jönköping:

– Det är en viktig stad, vi vill sätta vår prägel och utveckling här. Jag ser med tillförsikt fram mot valresultatet.

Hultqvist tog även upp vilka som är de viktiga frågorna för Socialdemokraterna i valrörelsen.

– Vi behöver ha ett starkt samhälle och ha ett ständigt fokus på att få ner arbetslösheten och bygga starka kollektiva system. I en valrörelse beskriver vi huvudinriktningen. Vi har beskrivit det starka samhället och att ha jämlikhet och utjämnhet, säger han.

– Vi ska jobba in till sista timmen för att maximera röstandet på oss. Jag tror att det är goda chanser att vi, Miljöpartiet och Vänsterpartiet tillsammans blir större än de borgerliga.

Förstärka försvaret

I egenskap av försvarsminister är Peter Hultqvist, med tanke på läget i omvärlden, mån om att det svenska försvaret förstärks.

– Vi vill utöka den militära frågan och investera 26 miljoner fram till 2020. Vi ser det som otroligt viktigt att vi kommer upp i militär förmåga eftersom omvärlden har förändrats. Därför behövs det fördjupade samarbeten, säger han.

Är 26 miljoner tillräckligt?

– Det är resultatet av den uppgörelse som har gjorts. Försvarsmakten säger att det behövs mer, och vi kan gå upp till 60 miljoner under den kommande mandatperioden. Vi har kontinuerliga förhandlingar i försvarsgruppen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan