Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Hett när politikerna drabbade samman

Text: 

Med bara tre dagar kvar till valet drabbade Moderaterna och Socialdemokraterna samman i en valduell i tre akter i Rådhusparken.

De båda riksdagsmännen Peter Persson och Mats Green var först ut i torsdagseftermiddagens valdebatt i Rådhusparken.

Annons

Annons

De båda partierna arrangerade en gemensam debatt där såväl kommun- som region- och rikspolitik debatterades.

Moderaterna representerades av Mats Green, Malin Wengholm och Peter Jutterström, medan Peter Persson, Marcus Eskdahl och Ilan De Basso medverkade för Socialdemokraterna.

Annons

Det märktes att mycket står på spel i det stundande valet. Det hettade till några gånger när debattörerna angrep varandra och ordväxlingarna var emellanåt tuffa.

Ett hundratal åhörare fanns på plats, men många av dem är engagerade i de båda partierna, så det var inget större intresse från allmänheten. Av applåderna och reaktionerna på utspelen att döma var Socialdemokraterna i majoritet i publiken.

Annons

”Samhälle i förfall”

Först ut var de båda riksdagsmännen Mats Green och Peter Persson, som debatterade om skatterna ska höjas eller sänkas och om hur vi ska få fler bostäder.

– Om jag blir väckt mitt i natten säger jag direkt att jag vill ha ett solidariskt samhälle. Men om du väcker Green och Moderaterna får du svaret: "sänk skatterna”, sade Persson.

Green kritiserade i sin tur den sittande regeringen för brutna vallöften.

– Vi har ett samhälle i förfall som en orsak av den regering vi nu haft i fyra år. Ni måste sluta förneka att vi har enorma samhällsutmaningar, sade han.

Därefter var det dags för regionpolitikerna Malin Wengholm och Marcus Eskdahl att beträda scenen. I deras fall handlade debatten om framtidens personalförsörjning löses och hur akutsjukvården ska utvecklas i hela Jönköpings län.

Inte löst trafikproblemen

– Vi vill utveckla hälso- och sjukvården, och då behöver vi satsa och ha en S-ledd regering som är beredd att göra det. Det går före skattesänkningar, sade Eskdahl.

Sist ut på scenen var de båda kommunalråden Peter Jutterström och Ilan De Basso. De debatterade välfärden och det ständiga diskussionsämnet om trafiksituationen i Jönköping.

Annons

De Basso anklagade den styrande alliansen både för underskottet i kommunens sociala utgifter och att man inte har fått bukt med de rådande trafikproblemen.

– Kommunen behöver ett nytt styre. Vi i Socialdemokraterna är fast beslutna om att ta Jönköpings kommun in i framtiden. Vi ska kunna titta medborgarna i ögonen, sade De Basso.

Peter Jutterström menade att alliansen har gjort vad man kunnat i trafikfrågorna.

– Vi har gjort massor men folk väljer bilen ändå, det har inte hjälpt eftersom kommunen växer, sade han.

JnyttTV. Hör Mats Greens tankar efter debatten och inför valet på söndag.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan