Annons

Annons

Annons

Superettan 2018

Crona imponerade i nya rollen

Text: 

Jönköpings Södra IF besegrade Gefle IF FF med 1-0 på Stadsparksvallen. Hemmalaget stördes av ett flertal spelartapp innan matchen, främst i bakre leden och i lördagens match fick Sebastian Crona ta steget ner i trebackslinjen.

- Det gick bra och var roligt, säger han till Jnytt.

Inbäddat innehåll

Backlinje från vänster när J-Södra mötte Gefle: Lukas Eek-Erik Moberg-Sebastian Crona. En helt ny backlinje för de gröna och en helt ny position för Crona.

- Det är första gången där, det är klart man har fallit ner någon gång under match, men inte permanent på det sättet. Det är utmanande och utvecklande och det gick rätt bra, det var roligt, säger Crona till Jnytt.

Ja, visst gick det rätt bra för dig?

- Absolut, det tycker jag. Vi lade ner ett stort jobb hela laget, uppifrån forwards och ner på mittfältet. Då blir det lätt för oss där bak att stå rätt och kliva fram när det behövs. Och att ha en sådan rutinerad gubbe som Moberg bredvid sig gör att det blir enkelt.

Annons

Annons

Sebastian Crona var med all rätt nöjd med sin egen insats mot Gefle.

När Lukas Eek byttes ut med kramp fick Amir Al-Ammari ta klivet ner i backlinjen. Och det såg fortsatt stabilt ut.

- Vi är trygga i det vi gör. Vi tränar hårt och blir trygga i det vi vill göra på fotbollsplanen, säger Crona och konstaterar att han även fortsättningsvis helst spelar på innermittfältet.

- Jag har spelat där hela mitt liv och det är en roll som mer känns som min. Samtidigt var det roligt och utvecklande idag. Jag spelar där tränaren vill att jag ska spela, vill han ha mig som forward spelar jag där också.

"Vi matar på"

Matchen som sådan gick mot 0-0, J-Södra hade mest boll och försökte och försökte framåt. Dock utan att skapa de riktigt heta målchanserna. På stopptid höll sig dock Jakob Orlov framme och tryckte in matchens enda mål.

- Vi matar på med det vi tränar på och är väldigt tunga, vi har många som löper in bakom och fyller på. Det är lite svårt att analysera så här direkt efter, men vi är tunga och jag tycker vi jobbar på med det vi gör på träningarna och maler ner dem, det är svårt att stå emot i 90 minuter och nu fick vi några extra att jobba på och fick en ett mål, säger Crona, i en spelargång där det var idel glada miner från hemmaspelarna.

Annons

- Det är fruktansvärt skönt. När det tar så lång tid blir det extra skönt och 1-0-segrar är svårslaget, på hemmaplan dessutom.

Jnytt-TV: Frank Pettersson om matchen och trebackslinjen i ena klippet, presskonferensen med lagens tränare i det andra.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan