Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Slutspurt på valdagen: "Folk velar"

Text: 

På valdagen är det fortfarande inte alla som har bestämt sig vad de ska rösta på. Detta vill man ta vara på vid valstugorna där en del av partierna finns på plats ända in på kvällen.

- Det finns ju dem som står och velar i röstbåset så det är viktigt! säger Kristdemokraternas Carl Cunningham.

Även på valdagen besökt valstugorna vid Rådhusparken av väljare

Det har varit fullt med folk utanför valstugorna vid Rådhusparken hela augusti och september. Till och med på valdagen fanns det representanter från några av riksdagspartierna som pratar med folk och försöker varva röster.

Annons

Annons

- Vi är här till åtta ikväll. Det är slutspurten. Sen handlar det om att visa oss, att vara här och svara på frågor. Jag tror att osäkerheten har lagt sig till idag, många står nog ganska stadigt på en sida idag, säger Johnny Hartwig, Socialdemokraterna.

"Bestämmer sig i sista stund"

Representanter från Kristdemokraterna var på plats vid partiets valstuga fram till cirka 17.00 i dag. Carl Cunningham beskriver vikten av att fiska de sista rösterna på valdagen:

- Det gäller att köra in i kaklet, alla väljare är viktiga. Det är många som bestämmer sig i sista stund. Det finns ju dem som står och velar i röstbåset så det är viktigt! Det gäller att ligga i.

- Jag upplever att det är fler detta valet som tycker att det är ett svårt val. Jag tror att många tänker på hur Sverige ska styras och regeringskonstellationer, det gör nog att folk tänker ett extra varv.

Har det varit mycket folk här idag?

- Det är mycket folk och det är väldigt bra samtal tycker jag.

Kristdemokraternas Carl Cunningham

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan