Annons

Annons

Annons

De inför gratis wifi till alla hyresgäster

Text

En tredjedel av Vätterhems hyresgäster saknar internetabonnemang. Bostadsbolaget satsar därför på fritt wifi till alla sina hyresgäster i Jönköping, för att motverka digitalt utanförskap.

Inom ett år kommer det finnas gratis wifi till alla Vätterhems hyresgäster.

Råslätt var den första stadsdelen som kunde premiärsurfa på det fria Wifi som Vätterhem just nu satsar på att ha i alla sina stadsdelar i Jönköping. På Råslätt kan hyresgästerna nu använda nätet på affärscentrumet, parkeringar och torg.

Annons

Annons

Under hösten kommer nätet att byggas ut steg för steg där målet är att omfatta alla stadsdelar om ett år.

– Öppen och kostnadsfri wifi är ett samarbete med Jönköpings Energi. Vi gör det här för att vi vill skapa flera digitala mötesplatser och motverka eventuellt digitalt utanförskap, säger Raymond Paska, marknads-och uthyrningschef på det kommunala bostadsbolaget Vätterhem, i ett pressmeddelande.

Bredbandsabonnemanget ska ingå i hyran och hyresgästerna ska kunna ansluta sig till nätet genom en anslutningskod via SMS. Bostadsbolaget räknar med att alla deras hyresgäster kommer att få tillgång till det fria nätet inom ett år.

Abonnemanget är en kollektiv lösning och är därför inte valbar för hyresgästerna, om det kommer påverka hyran är inget som Raymond Paska vet ännu.

– Troligtvis inte, men vi har inte kommit så långt ännu, säger Paska.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan