Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Han kräver M-topparnas avgång

Text

Avgående riksdagsmannen Sotiris Delis (M) har genom ett twitterinlägg krävt att Peter Jutterström (M) och Kent Ly (M) ska ge plats för "dugligare krafter" och att de ansvarar för Moderaternas dåliga valresultat i kommunen. Han menar att de som ledare i partiet borde ta ansvar för det dåliga val partiet gjorde på lokalnivå.

Tidigare riksdagsledamoten Sotiris Delis (M) kräver att Peter Jutterström och Kent Ly ska avgå.

– Efter ett misslyckat val borde man som ledare i partiet ta ansvar för det. Är det så att man inte presterar bra borde man presentera orsakerna för det. De måste redovisa vad som har hänt, varför har det hänt och vad tänker de göra åt det?, säger Delis.

Annons

Annons

Sotiris Delis petades från riksdagen av det skäl att han påstods medverkat i en hemlig chattgrupp.

För mycket uppmärksamhet

– Ingen vet ursprunget till den här chattgruppen och i en chattgrupp är man flera, inte bara en. Jutterström skulle ha visat hela innehållet från den här chattgruppen, det är fel att rycka något från sitt sammanhang. säger Sotris Delis.

Har inlägget något att göra med att du själv har blivit petad?

– Jag har blivit petad och kommer lämna riksdagen men jag som medlem i partiet har rätt att veta varför det har gått så dåligt på kommunnivå, och det ogillas av Jutterström, han borde istället svara på min fråga, säger Delis.

Han menar även att konflikten mellan Peter Jutteström och Kent Ly har fått för mycket uppmärksamhet i partiet och att det kan var en orsak till att Moderaterna gjorde ett dåligt val.

– Det är konflikten mellan dem som har spillt över. Är man ett parti så samarbetar man men jag har aldrig sett dem arbeta sida vid sida, säger Delis.

"Bitter människa"

Kommunalråd Peter Jutterström (M) säger till JP.se att han inte har sett Sotiris Delis twitterinlägg.

– Men det verkar som om det är en riktigt bitter människa som talar, säger han till tidningen.

– Nej, vi har ju båda ett mål men det är ingen strid på det viset. Du vet ju att det ska bli fler kommunalråd efter valet och att mycket kan hända i förhandlingarna.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan