Nu är det avgjort vem som vunnit Smålands och Ölands gastronomiska stora pris och diplom. Två av vinnarna kom från Jönköping.
– Det känns jätteroligt att få en sån här fin utmärkelse, säger Sandra Hellsten.

Sandra Hellsten på Sagoskogens förskola vann pris i Smålands och Ölands gastronomiska akademi.
Nu är det avgjort vem som vunnit Smålands och Ölands gastronomiska stora pris och diplom 2018.
Akademin ska initiera, inspirera, utveckla och uppmärksamma de genuina gastronomiska värdena i Småland och på Öland.
Annons
Annons
Vinnare av diplomet "Den offentliga måltiden" tilldelades Sandra Hellsten från Taberg. Hon är kock på Sagoskogens förskola och driver den tillsammans med två andra.
Nomineringen löd: "För sin lustfyllda och färgstarka matfilosofi som ger barnen mat- och smakupplevelser för livet. Råvarorna är lokala och ekologiska, ibland med grönsaker från egna odlingar. Maten är en självklar del av pedagogiken".
Hur känns det att ha vunnit den här titeln?
– Det känns jätteroligt att få en sån här fin utmärkelse, säger Sandra Hellsten.
Varför tror du att du vann det här priset?
– För att vi gör maten från grunden, att den är ekologisk och att vi bakar vårt egna bröd till exempel. Maten är väldigt viktig för barnen och det är roligt att det uppmärksammas.
Uppskattar barnen maten mycket?
– Ja, de frågar väldigt mycket och är nyfikna. Vegetariska biffar kanske inte är så vanligt annars men väldigt vanligt hos oss, säger Hellsten.
I kategorin "Mat och design" vann Jesper Ståhl på Jesper Design från Jönköping.

Jesper Ståhl vann pris i kategorin: "Mat och design".