Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd nordväst

Globala företaget fortsätter att växa

Globe Groups svenska bolag Greenworks Tools fortsätter att utöka verksamheten på Hedenstorp. Det senaste året har de utvecklat flertalet nya produkter och anställt 30-talet nya medarbetare från olika platser i världen.

Andreas Karlsson som arbetar med industri design på Greenworks testar den batteridrivna gräsklipparen.

Globe Group beslutade att leda hela sin Europaverksamhet från Sverige förra året. Ett av de två kontor som finns i Sverige ligger på Hedenstorp som är koncernens europeiska utvecklingscenter.

Annons

Förra året var de elva medarbetare, nu har de ökat personalstyrkan till 40-talet personer som kommer från olika delar av Sverige och världen.

Annons

– Vi har lyckats attrahera en hel del människor till verksamheten på Hedenstorp, som inte bor här, bland annat en kille från Taiwan, en tjej från Kina, en kille från Indien och en kille från Tyskland. Vi har lyckats skapa många arbetstillfällen här, vilket känns jättebra, säger Jesper Larsson, vice president på Greenworks Tools.

Karl Anders Bringfelt, IoT-ansvarig och Jesper Larsson, vice president på Greenworks.

Tillverkningen av produkterna sker i Kina men utveckling av Greenworks batteridrivna, utomhusprodukter, handhållna produkter,sker till stor del på Hedenstorp.

Första batteridrivna gräsklipparen

De senaste året har största fokus legat på att utveckla produkter som ska gå i produktion till nästa år. Inom koncernen har de bland annat utvecklat världens första batteridrivna Zero-Turn gräsklippare, marknaden kraftfullaste motorsåg och en ny robotgräsklippare. Dessa ska visas upp på mässor i Europa och man hoppas på att kunna lansera den i Sverige inom en snar framtid.

Karl Anders Bringfelt är IoT-ansvarig på Greenworks och är ansvarig för den uppkopplade delen av produkterna, ett område där det satsas stort för att skapa nya värden till kunderna.

– Jag arbetar med hur våra gräsklippare, robotar och allt som blir uppkopplat på nätet och blir en del av IoT-världen. Det betyder till exempel att man kan jobba med sin gräsklippare direkt från sin smartphone, istället för att gå fram och böja dig ner och trycka på en knapp på roboten, så det bygger jag upp globalt nu, säger Karl Anders Bringfelt, IoT-ansvarig.

Annons

Idag arbetar 36 personer på Greenworks utvecklingscenter på Hedenstorp.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan