Annons

Annons

Annons

Bildspel: De fyndade på loppis

Text

Under söndagen var det dags för den årliga Cityloppisen. Hovrättstorget fylldes av gamla prylar, massvis med kläder och många var på hugget för att hitta fynd och samtidigt tänka på miljön.

Hovrättstroget fylldes av folk som var redo att sälja, och fyndsugna på årets cityloppis.

Mathilda Fransson hoppades på att få sälja sina märkeskläder.

Ulla och Jonathan Sjöstrand tyckte det var viktigt att tänka hållbart.

Gunvi och barnbarnet Pontus hade hittat flera fynd.

Annons

Annons

Halvsyskonen Rebecka Persson och Mathilda Fransson sålde grejer på loppis för första gången och hade borden bredvid varandra.

– Jag tycker den minimalistiska trenden är ganska skön! Jag vill dra in på inköp och tänker mer hållbart. Helst vill jag bli av med alla märkeskläder så att man kan få in lite pengar där, säger Mathilda.

Annons

– Jag tycker det är jättebra att man inte behöver betala för ett bord att sälja vid, det gjorde iallafall så att jag ville stå här. Jag tömde hela källarförrådet, jag vill bli av med alla prylar jag inte använder, säger Rebecka.

Annons

Ulla Sjöstrand sålde familjens gamla saker tillsammans med svärdotter och sonen Jonathan.

– Vi tänker på hållbarhet, det är viktigt att man inte bara slänger saker, då är det mycket bättre att de kommer till användning hos någon annan, säger Ulla.

– Sen är det socialt också, om man gillar att prata ska man stå här, säger Jonathan.

Fynd för 10 kronor

Några som kom från Skillingaryd för att göra fynd var Gunvi och Pontus Dolk. De åkte till Jönköping för att gå på loppisen och var redan nöjda med de fynd de lyckats göra.

– Man hittar så mycket grejer här, särskild barnkläder. Jag köpte en sockerkaksform för 10 kronor och en tunika för 10 kronor. Barnbarnet hittade en robot för 15 kronor, säger Gunvi.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan