Annons

Annons

Annons

Centrala Öster

Jönköping möter USA i ny show

Text

Nästa vecka har Teateri premiär för föreställningen, Midnattståget till Marrakech på Jönköpings teater. Just nu pågår repetitionerna för fullt tillsammans med den amerikanske regissören Thaddeus Phillips som är på besök.

Skådespelarna Christian Arin, Elvira Roos och Martyna Lisowska, tillsammans med regissören, Thaddeus Phillips.

Skaparna av Ankomsten som Jnytt tidigare skrivit om, är tillbaka med en ny spännande uppsättning.

Annons

Annons

Föreställningen handlar om en kvinna som får besök av en mystisk granne som lämnar kvar en handväska. Handväskan gör att hon slungas ut på en oväntad resa över halva världen, en färd som leder till midnattståget i Marrakech.

– Det är en historia om internationell intrig, förväxlad identitet, spioneri, allt som man kan tänka sig slänga in i en äventyrshistoria, Vi försöker använda oss av rätt enkla medel för att förflytta oss, vi jobbar som film, det flyter på hela tiden, säger Christian Arin, Konstnärlig ledare och skådespelare.

Repetitioner inför premiären är i full gång på Jönköpings teater.

Den amerikanske regissören Thaddeus Phillips har regisserat föreställningen. Det är andra gången han är på besök i Sverige för att arbeta med Teateri i Jönköping.

– Det känns fantastisk att vara här på plats i Sverige så att vi kan jobba med föreställningen hela tiden, skådespelarna är fantastiska. Vi kan utveckla och leka med idéer tillsammans, det är en frihet att kunna experimentera och testa nya saker, säger Phillips.

Midnattståget till Marrakech har premiär den 19 september på Jönköpings teater.

Annons

Har ni några speciella förväntningar?

– Att folk blir underhållna, säger Martyna Lisowska, Skådespelare.

– Att folk tycker att det är häftigt, att folk känner oj, vad har jag varit med om och att de tycker att det är väl värt att komma och titta på den, säger Christian Arin.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan