Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dyrt med lägenheter för högskolan

Annons

Jönköping University och Tosito har sedan tidigare ingått i ett samarbete för att bygga 63 nya studentlägenheter i en ny fastighet i Munksjöstaden. Men bostäderna kommer att bli dyra.

Bristen på studentlägenheter innebär att högskolan i Jönköping tvingas till dyra blockförhyrningar av nybyggda lägenheter. Nu rapporterar P4 Jönköping att högskolan tvingas till drastiska åtgärder för att få kontraktet. Högskolan ska hyra lägenheter i tio års tid och kontraktet uppges vara värt över 30 miljoner kronor.

Annons

Annons

Priset ligger till grund för hyran som ska tas ut från studenterna och är på 2 100 kronor per kvadratmeter. Något som är högre än de förhandlade hyrorna i det nybyggda området vid Munksjöstaden.

- Ja, det ser dyrt ut, i området ligger andra förhandlade hyror lägre trots att standarden på de lägenheterna är högre, säger Simon Brehmer, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Bostadsgaranti

P4 Jönköping uppger att fastighetsägare i Jönköping har reagerat både över kvadratmeterpriset och avtalets längd. Men även i höstas tecknades avtal om en annan blockförhyrning vid en nybyggnation. Anledningen till blockförhyrningarna är både att det är brist på lägenheter och att högskolan har en bostadsgaranti för internationella studenter. Jönköping University hoppas kunna ta ut den hyran som de betalar till fastighetsbolaget.

- Det är klart att vi ser att det är en viss risk för förlust, men den är vi beredd att ta för att säkra upp studentlägenheter, säger Christian Lind, ekonomidirektör vid högskolan i Jönköping och utesluter inte ytterligare blockförhyrningar.

- Vi vill ju inte ta alltför stora risker, men det kan hända att det blir något mer liknande avtal inom kort för att säkra upp, säger Christian Lind.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy