Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd nordväst

Brist på mark – så agerar politikerna

Efterfrågan på ledig och byggbar mark för industrier och verksamheter är stor då Hedenstorp Norra, Hedenstorp Södra och Stigamo i princip är slutsålt. Nu förbereds det även för industriverksamhet och handel i den östra delen av Hedenstorp.

Det planeras för ett nytt industriområde på den östra delen av Hedenstorp. Bilden är en genrebild.

Just nu pågår planeringen av att utveckla Hedenstorp ytterligare. Syftet är att möjliggöra för bygge av nya industrier, verksamheter och handel. Området som ska utvecklas är på cirka 85 hektar.

Annons

Annons

– Det handlar om den östra delen av Hedenstorp, där det ska bli ett stort och nytt industriområde. Tekniska nämnden har haft lite synpunkter på detaljplanen, men inte speciellt mycket. Överlag är det en väl genomarbetad plan, säger Anders Jörgensson från Kommun Demokraterna och ordförande i tekniska nämnden.

Det finns för närvarande endast ledig och byggbar mark för industrier och verksamheter i Bottnaryd och Skärstad. Ny mark för industrier och verksamheter ska därför förberedas och den nya detaljplanen ska vara mer flexibel än tidigare planer för industri- och verksamheter då den kommer att göra det möjligt för fler typer av lämpliga verksamheter.

Kan bli drivmedelsanläggning

Tekniska nämnden påpekar bland annat att det på området ska finnas möjlighet att etablera drivmedelsanläggningar söder om cirkulationsplatsen öster om länsväg 195. Politikerna vill även att den långa och raka vägen österut ska illustreras för att få mer flexibilitet för vägen då den sannolikt kommer att byggas ut i ett senare skede. Man har även med aspekten på efterfrågan på tomter.

Det finns planer på att göra en parkeringsplatser för besökare till en park i området. Där ska det även sättas upp bänkar och informationstavlor. Exakt var detta kommer att bli är ännu inte bestämt, men det blir någonstans i den östra delen av området.

Annons

Om inte detaljplanen överklagas väntas den vinna laga kraft i april nästa år.

Här ligger området där kommunen nu vill möjliggöra för industrier, verksamheter och handel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan