Annons

Annons

Annons

Jönköping

Här föreslås ny hundrastgård

Text

Susanne Torstensson saknar en rastplats i Huskvarna till sin hund. Nu har hon skickat in ett medborgarförslag och hoppas på att det kan bli verklighet.

– Jag gick där uppe vid gamla skjutbanan så slog det mig att där skulle man ju kunna ha en rastplats, för där är ju ingen, säger Torstensson.

Susanne Torstensson vill att det byggs en ny hundrastgård på Egna hem.

Susanne Torstensson har en Jack russell som hon gillar att gå ut och gå med i skogen tillsammans med andra hundägare i Huskvarna. Men de vågar nästan aldrig släppa sina hundar fritt då det är många från IKHP som cyklar och orienterar i området.

Annons

Annons

– Vi är mycket hundfolk som bor här som brukar gå uppe i skogen med hundarna men vi kan inte släppa dem någonstans. Nu åker jag in till rastplatsen vid Rocksjön en gång i veckan, det hade ju vart bättre med en rastplats här, säger Torstensson.

Hon föreslår i medborgarförslaget att rastplatsen skulle kunna vara vid den gamla skjutbanan uppe på Egnahem i Huskvarna.

– Jag gick där uppe vid gamla skjutbanan så slog det mig att där skulle man ju kunna ha en rastplats, för där är ju ingen. Eller kanske vid fårhagen som ligger vid utsikten i Huskvarna, säger Torstensson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan