Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Då kan HV-stjärnan göra comeback

Nils Andersson närmar sig spel för sitt HV71.

Annons

HV71 får fortsatt klara sig utan backen Nils Andersson när laget möter Malmö och Skellefteå den här veckan. Men däremot kan målvakten Jonas Gunnarsson göra comeback till torsdagens match.

Det har börjat ljusna på HV71:s skadelista. Men än finns det en bit kvar innan Jönköpingslaget kan spela med fullt manskap.

När HV gjorde sin sista träning inför torsdagens hemmamatch mot Malmö var backen Nils Andersson med under hela passet. Men backen är inte aktuell för spel mot sin tidigare klubb efter den hjärnskakning han ådrog sig i träningsmatchen mot Örebro.

– Nej, han är inte aktuell för den här veckan. Det är nästa vecka som gäller för honom. Det är samma för Markus Lauridsen som inte är på is, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Under ispasset stöttades HV därför upp av juniorerna Simon Wassberg och Helge Holmstrand. Den sistnämnde kommer också få chansen till en eventuell SHL-debut då 17-åringen kommer vara uppsatt som sjunde back mot Malmö.

Annons

Målvakten redo igen

HV kommer alltså sakna den skadade backduon mot gästerna från Skåne. Däremot ser målvakten Jonas Gunnarsson ut att åter kunna byta om till match efter sina eksemproblem under säsongsupptakten.

Annons

Jonas Gunnarsson kan vara aktuell för spel mot Malmö.

– Jonas är aktuell. Vi får se hur han reagerar. Han har haft sina bekymmer men det ser bättre och bättre ut, säger Lindbom.

Även David Gustafsson fanns med på isen men är ännu inte redo för spel.

– Han är med på de första övningarna. Han närmar sig. Men han ska gå fullt på träning först och målet är att göra det nästa vecka, säger Lindbom.

17-åring kan göra debut

HV71 kommer stärkta från segern mot Luleå med 5–2 i hemmapremiären.

– Jag tycker att första perioden är riktigt bra. Vi släpper in ett billigt 1–2-mål som inte alls är rättvist. De jämnar ut det i andra perioden men vi har bra koll på det. Det hettar bara till när vi får dubbla boxplay i andra perioden. Men vi reder ut det. Det är starkt. Det är alltid så att med segrar i ryggen är vi starkare. Den var viktig för oss, säger Lindbom.

HV71 laddade upp i Kinnarps arena inför matchen mot Malmö.

Annons

Annons

Nu väntar ett Malmö som närmast kommer från en 4–1-skalp hemma mot topptippade Färjestad.

Skåningarna har spelat fyra poäng på sina två första matcher. HV71 står på tre pinnar efter tre omgångar.

– Jag såg deras senaste match och det är ett intensivt Malmö. De har inte de stora stjärnorna längre utan går på bredden. Det är ett ivrigt, hårt jobbande lag som gjorde en fantastisk bra hemmamatch mot Färjestad. Det är ett lag med bra självförtroende som vi får möta, säger Lindbom.

JnyttTV, Hör Kristofer Berglunds tankar om sin starka säsongsöppning och samarbetet med nyförvärvet.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy