Annons

Annons

Annons

Nomineras till prestigefyllt lärarpris

Text

Guldäpplet är lärarpriset som lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med hjälp av digitala verktyg och arbetssätt. Två förskolelärare från Jönköping är nominerade.

– Barnen tycker det är jätteroligt att arbeta med de digitala verktygen, säger Lena Ribbhammar.

Lena Ribbhammar är nominerad till Guldäpplet.

Från och med i höst gäller uppdaterade läroplaner och kursplaner som innebär att alla elever ska få en digital kompetens.

– Årets nominerade till Guldäpplet visar i praktiken hur undervisningen och lärande kan utvecklas i skolan genom att ta tillvara på de digitala möjligheterna. Erfarenheterna från de nominerade är viktigare än någonsin nu i höst, när de nya styrdokumenten som betonar frågan om digital kompetens börjar gälla, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Ett hundratal lärare och förskolelärare har nominerats från hela landet. Lena Ribbhammar och Christina Larsson, förskolelärare på Skärstaddalens förskoleområde är två av de nominerade.

"Inte förväntat mig"

– Det känns jätteroligt, det hade jag inte förväntat mig, säger Ribbhammar.

– Vi har använt oss av olika digitala verktyg för att underlätta i barnens undervisning. Vi har använt oss av green screen där vi har kunnat ändra bakgrund på bilder och filmer, bland annat en snögubbe som fick en sandstrand som bakgrund och barnen fick se hur den smälte, säger Ribbhammar.

Vad har barnen tyckt om att arbeta mer digitalt?

– Barnen tycker det är jätteroligt att arbeta med de digitala verktygen och de olika apparna. Vi hade en träff tillsammans med föräldrarna där de också fick bli fotade och så fick barnen hitta sina föräldrars bilder med hjälp av QR-koder, vilket var uppskattat, säger Ribbhammar.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister på Bokmässan i Göteborg och sedan utses den slutliga vinnaren på Skolforum & framtidens lärande på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan