Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Berglund bröt isen

Målskytt och en av planens bästa spelare. Kristofer Berglund hade en rolig lördag i bortamatchen mot Skellefteå.

Annons

Förra säsongen blev det bara elva SHL-matcher för Kristofer Berglund. En svår axelskada gjorde att han missade stora delar av säsongen.

Den här säsongen har han kommit tillbaka med råge. När HV71 besegrade Skellefteå på bortais med 3-2 efter straffar så var Kristofer Berglund en av planens bästa spelare. Dessutom blev han målskytt vilket inte tillhör vanligheterna.

- Jodå, jag minns allt när jag gjorde mål senast. Gör man så få mål som jag gör så är det lättare att komma ihåg dem, skämtar Berglund

Annons

Det var i inledningen av den andra perioden som Kristofer Berglund ”bröt isen”. Allt började med att två SAIK-spelare körde ihop i HV:s zon vilket gav Berglund fritt fram mot Mantis Almaris i SAIK-kassen. Och ett distinkt handledsskott gav HV ledningsmålet.

Annons

Viktigt mål

- Ett viktigt mål för vår del. Det gav oss ännu mer energi vilket jag också tycker syntes i spelet. Vi spelade riktigt bra både under den första och den andra perioden och det är något som vi kommer att ta med oss framöver också.

HV-backen är, precis som sin tränare Johan Lindbom, lite besviken över att det inte blev seger mot Skellefteå. Man hade 2-0 efter två perioder vilket borde ha räckt.

- Visst är det delade känslor. Att ta två poäng borta mot Skellefteå är starkt. Insatsen i de inledande perioderna är riktigt bra och då visar vi vad vi kan. Sedan gav vi bort för mycket i den tredje perioden. Skellefteå fick energi efter sin reducering och till slut kom även kvitteringen.

- Det kändes snöpligt och en smula onödigt. Visst, vi drog på oss för många utvisningar men jag tycker ändå inte att vi var trötta. Vi gick runt på många spelare och jag tycker att vi hade ork och pigga ben även i tredje perioden.

- När sedan spelare som Christoffer Persson, Oscar Sundh med flera slängde sig och täckte skott gav det oss ännu mer energi som jag tycker att vi borde ha utnyttjat.

Visade pondus

Berglund håller med om att man drog på sig för många utvisningar.

- Helt klart. Men samtidigt visade vi en jäkla pondus och dödade i stort sett alla utvisningar. Så vi gav inte bort något där.

Annons

Annons

Fortsättningen av säsongen, i nästa match handlar det om omgång sex, ser backen fram emot.

- Den här insatsen var viktig. Vi gjorde spelmässigt två riktigt bra perioder. Nästa gång blir det tre. Man får heller inte glömma bort att Skellefteå har ett riktigt bra lag. Men det tycker jag vi visade att vi har också.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy