Annons

Annons

Annons

Fotboll

Klart: Jönköpingslag degraderas

Text: 

Det har varit mycket lokal sport på lördagen och för fotbollslagen blev det blandad kompott. Det står bland annat klart att IF Haga ramlar ur division 3.

IF Haga ramlar ur division 3.

Haga var nykomlingar i serien och hamnade i den mellersta trean när serieindelningen gjordes. Efter hemmaförlust, 0-5 mot Falköping, på lördagen står det nu klart att laget inte klarar sig kvar i serien. Med en omgång kvar har laget fyra poäng upp till kvalstrecket.

Annons

Annons

I grannserien, division 3 nordöstra Götaland, står det klart att Tenhults IF klarar sitt kontrakt. De satte sig själva i en bra sits med seger förra omgången, men på lördagen säkrades kontraktet helt. 1-1 mot Grebo och så var saken klar.

I division 1 södra förlorade Mariebo bortamatchen mot Vimmerby IF med 5-4. Mariebo låg under med 2-0 efter 10 minuter, och ställningen var 3-1 i paus. Två snabba Sabina Ravnell-mål i upptakten av den andra halvleken innebar 3-3, men då stack hemmalaget ifrån igen. 3-3 blev 5-3 som i slutminuten blev 5-4. Mariebos mål gjordes förutom av Ravnell även av Frida Johansson och Ellen Toivio. Jönköpingslaget ligger fyra i tabellen inför nästa helgs avslutningsomgång.

På lördagen spelade även Råslätt och deras starka säsong fortsätter på ett bra sätt. 0-0 mot IFK Hässleholm innebär att laget har fem raka matcher utan förlust och en fjärdeplats i tabellen. Mycket imponerande av nykomlingarna som även tappat tongivande spelare under säsongen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan