Annons

Annons

Annons

Arenafrågan Jönköping

Nya förslaget i arenafrågan

Text: 

Turerna kring fotbollsarenan i Jönköping går vidare. Nu föreslår Kommundemokraterna en arena vid Vägporten nära E4 på Rosenlundsområdet nära Elmia.

Kommundemokraterna vill ha den nya arenan på Elmia. Foto: Skiss/Tengbomgruppen

Det var i slutet på augusti som det stod klart att kommunfullmäktige röstade ned det tidigare framröstade förslaget om att bygga en ny arena på Jordbron i Jönköping.

Annons

I stället beslutade politikerna om att fortsätta utreda arenan genom två spår: Elmia och Stadsparksvallen.

– Samtliga partier, förutom KD och SD har tillsammans förhandlat fram den här överenskommelsen att riva upp och omgående stoppa planerna på Jordbrovallen, sade kommunstyrelsens ordförande Ann-Mari Nilsson (C) i samband med en presskonferens i augusti.

Annons

Enligt uppgifter till Jnytt är en arena med konstgräs på Elmia huvudspåret.

Föreslår ny plats

Nu ställer Kommundemokraterna sig bakom förslaget om att utreda en arena på Elmiaområdet. Men partiet – som fick blott 1,5 procent av rösterna i valet – föreslår att en ny plats än de som tidigare diskuterats på området ska utredas.

Kommundemokraterna, tidigare Demokraterna, vill se den nya arenan vid Vägporten.

Partiet vill se en utredning av Vägporten som en möjlig plats för en nya arena, skriver Kommundemokraterna i en motion till kommunfullmäktige.

”Dess läge längs med E4:an stör inga boende. Det är ett perfekt skyltläge vilket är en stor fördel. Arenan skulle dessutom skärma av en rejäl bit av E4:ans buller inför en framtida utveckling av Roselundsområdet”, skriver partiet i sin motion.

Annons

Vill möjliggöra för fler sporter

Vägporten, som ligger vid Vasavägen på Rosenlundsområdet nära Elmia, hyser bland annat plats för en av kommunens verkstäder.

Kommundemokraterna vill även att arenan ska innefatta möjlighet att utföra fler idrotter än fotboll, alternativt att arenan byggs på ett som gör det möjligt att i framtiden utveckla den för att användas till fler sporter.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan