Annons

Annons

Annons

Invigde nya lokalen: "Ett startskott"

Text

Frälsningsarmén har renoverat lokaler och nu öppnat ett nytt behandlingshem på Västra Storgatan i Jönköping. På tisdagen arrangerades öppet hus med bland annat sopplunch.

Annons

Annons

Behandlingshemmet riktar sig mot tjejer och killar mellan 16-19 år. När det arrangerades öppet hus på tisdagen var det personer från barnpsykiatrin, socialboenden och olika stödboenden på plats.

- Det här är ett startskott för behandlingshemmet. Upptagningsområdet är hela landet, så alla kan komma hit. Men det är alltid viktigt med de närliggande kommunerna, säger Eva Axell-Hillerström, verksamhetsansvarig.

Varför öppnar ni ett behandlingshem?

- Vi letar alltid efter saker att göra för samhället och möta samhällets behov. Vi har sett att den psykiska ohälsan för ungdomar ökar och då blir det mycket ungdomar som hamnar i svårigheter, vi tror på ett litet behandlingshem med en stark värdegrund, säger Axell-Hillerström och berättar vad de erbjuder:

- Vi erbjuder först en hemmamiljö, men även ett vanligt behandlingshem där värdegrunden är att var och en är lika värdefull. Det tror jag är viktigt idag, det gäller att se till individen.

Annons

"Negativ spiral"

Verksamhetschefen tycker det är viktigt att de ungdomar som blir placerade och lyfts ut från sin hemmiljö får tillbaka sin tro på vuxenvärlden.

Annons

- Att de känner att jag får också plats och tar en ny riktning från den negativa spiral man hamnat i för att lyckas bryta den. Men att man ändå känner självkänsla och tilltro till att jag kan och att jag kan fixa saker.

Vad är nyckeln till att lämna den negativa spiralen?

- Jag tror att var och en vill känna att man blir sedd och höra att "det gjorde du bra", att man inte underskattar uppmuntran. Att man har en positiv kraft runt sig.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan