Annons

Annons

Annons

Fotboll

De nådde målet - seriesegern klar

Text

Efter två år i division 5 är Hallby tillbaka i division 4. Avancemanget säkrades i fredags kväll, trots att en omgång återstår av serien.

– Vi har haft målet att gå upp hela tiden, säger tränaren Mikael Pettersson.

Klara seriesegrare! Hallbys fotbollsherrar är klara för division 4 efter två år i division 5.

I fjol kvalade Hallby till division 4 utan att lyckas ta klivet upp. Det gjorde man i år i stället. Efter 5-1-segern mot redan degraderade Egnahems BK står det klart att Bymarkslaget spelar på en högre nivå i seriesystemet under 2019 års säsong. Avståndet till tvåan Bankeryds SK är ointagliga fyra poäng inför serieepilogen på lördag.

Annons

Annons

– Det känns väldigt skönt att det är klart redan nu och att vi kan avsluta lugnt och harmoniskt, säger Mikael Pettersson.

– Vi stack ut hakan och gick ut med målet att vinna serien – och det har vi uppfyllt gott och väl. Det har varit vårt mål hela tiden.

Även juniorerna vann

Hallby kan se tillbaka på ett framgångsrikt 2018 eftersom även föreningens B-lag vann sin serie.

– Vi har haft en bra och bred trupp på 30 spelare. Vi har haft en jättebra trupp och har haft bra närvaro på träningarna, säger Pettersson, som gör sin andra säsong som tränare för laget.

– Vi har tränat på en del grejer som behövde bli bättre på och jag tycker att hela laget har lyft sig. Samtidigt har jag fått ett år till på mig.

”Fyran ett minimum”

Mikael Pettersson själv har ett optionsår kvar på sitt kontrakt men han är inställd på en fortsättning.

– Vi ska diskutera men jag är inställd på ett fortsätta. Jag kände mer än halva laget sedan tidigare efter min tid som tränare för J-Södras P94-lag. Det är en jättebra grupp som har riktigt kul ihop, säger Pettersson, som tror att Hallby kommer att göra bra ifrån sig i fyran.

– Det beror på vilken målsättning klubben har. Men jag tror att vi har ett lag som gott och väl hävdar sig i fyran. Men om vi sätter upp målet att vara ett topplag behöver vi kanske förstärka. Eftersom ungdomssidan har vuxit enormt tycker jag att fyran är ett minimum för en klubb som Hallby.

Annons

Hallby kommer att fira seriesegern vid klubbens årligt återkommande bankett 20 oktober.

Mikael Pettersson har som tränare fört upp Hallby i fyran.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan