Annons

Annons

Annons

Friidrott

TV: Här springer de för Världens barn

Text

På fredagsmorgonen gick starten för P4 Jönköpings årliga satsning Morgonloppet, som arrangeras för Världens barn. Trots regn i luften var det många som ville delta i loppet runt Munksjön.

– Vi gör det här för att uppmärksamma situationen i världen, säger Karin Seldén, programledare på P4 Jönköping.

Annons

Annons

Joanna Persson och Camilla Olander

För sjätte året i rad anordnades Morgonloppet runt Munksjön i Jönköping. Förra året deltog närmare 500 personer och man samlade in 225 000 kronor till Världens barn. I år hoppas arrangörerna på nytt rekord.

– De första åren som vi arrangerade det här så hade vi runt 200 deltagare, så antalet har absolut gått upp. Men får vi runt 500 deltagare i år så är vi nöjda, säger Jessica Sonelius, producent.

– I år blir det dessutom större, bättre och proffsigare, tillägger Karin Seldén.

Annons

Nytt för i år var nämligen att loppet gick runt hela Munksjön, dels för att det skulle bli rätt längd för dem som har löparappar och andra hjälpmedel och dels av säkerhetsskäl för att inte avsluta loppet i en trappa. Den här gången gick spurten under bron istället.

Annons

Regnet stoppade inte Jönköpingsborna

Trots regn i luften var det god uppslutning utmed gång och cykelvägen mellan Spira och Munksjön där start och målgång var.

– De som springer tycker bara att det är skönt med regn har vi förstått, säger Karin Seldén.

Kollegorna Camilla Olander och Joanna Persson från Jordbruksverket deltog i loppet för första gången.

– Det är jättekul att så många är här, trots att det är tidigt på morgonen och vinden viner. Men vi gör ju det här för Världens barn, säger Camilla Olander.

– Målet är väl att vi ska ta oss runt sjön och komma i tid till första mötet på jobbet, säger Joanna Persson och skrattar.

Klockar de tre bästa

Strax innan klockan sju på fredagsmorgonen höll Friskis och svettis i uppvärmning för deltagarna och vid 07.10 gick starten för de som ville springa på tid.

Arrangörerna klockade de tre bästa damerna och de tre bästa herrarna, övrig tidtagning fick ske på eget initiativ.

Starten var sedan öppen till 09.00.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan