Annons

Annons

Annons

Fotboll

Tord ett mål från kvalet

Flera lokala fotbollslag var i farten på lördagen. IK Tord var bara en hårsmån från att knipa en kvalplats till division 2 men föll på målsnöret. I damernas division 2 fullbordade Husqvarna FF sin supersäsong.

Det blir inget kval för IK Tord. Arkivbild.

IK Tord behövde poäng för att fortfarande ha chansen på en andraplats i fotbollstrean och därmed också få kvala upp till division 2. Bortamatchen mot redan nedflyttningsklara Grebo visade sig emellertid bli en tuff uppgift.

Annons

Annons

Tord hamnade i ett 0–3-underläge efter den första halvleken men visade i den andra varför laget tillhört toppen av tabellen. Efter en stark upphämtning slutade matchen 3–3.

Men poänget räckte inte.

Tvåan Smedby AIS spelade nämligen också 3–3 i sin match mot serievinnarna Assyriska IF. Det innebär att Smedby kniper kvalplatsen, en poäng före Tord som slutar trea i tabellen.

Avslutade med seger

Längre ned i tabellen avslutade Tenhult säsongen med att bortabessegra Vimmerby med 2–1. Tenhult ledde efter den första halvleken med 1–0 och kunde alltså trots ett insläppt mål i den andra akten själva också näta och därmed vinna säsongsavslutningen. Tenhult slutar därmed på 29 poäng i fotbollstrean.

Haga föll i sista matchen

Haga hade bara hedern att spela för när fotbollstrean mellersta Götland avgjordes på lördagen. Men den redan nedflyttningsklara klubben avslutade säsongen med en förlust. Åsarp-Trädet vann matchen med 4–1 efter en 2–1-ledning i paus.

Fullbordade supersäsongen

Husqvarna FF var redan klara seriesegrare inför lördagens avslutning mot Ljungby. Men blåränderna slog inte av på takten. Matchen slutade med en 7–0-seger. Det innebär att HFF går igenom serien obesegrat. Laget gjorde över 100 mål.

Nytt poäng för Råslätt

Råslätts fina säsong i fotbollstvåan fortsätter. Laget tog en ny pinne hemma mot Dalstorp efter 3–3 på lördagseftermiddagen. RSK hade ledningen med 1–0, 2–1 innan gästerna kunde gå upp till 3–2. Men med sitt första mål för klubben såg Axel Svenningsson till att fastställa slutresultatet.

Råslätt har nu spelat in 36 poäng på 24 matcher.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan