Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd nordväst

Flaskhalsen i trafiken byggs bort

Nu inleds ett större vägarbete på Hedenstorp strax utanför Jönköping. Syftet är att öka trafiksäkerheten och minska köerna på platsen.

– Det kommer lätta på trycket i rondellen, säger Johan Andersson vid Svevia.

Bilden är från riksväg 40 i höjd med Hedenstorp.

Det uppstår ofta långa bilköer på Hedenstrorp under de mest trafikintensiva tidpunkterna på dygnet.

För att öka trafiksäkerheten och skapa ett bättre trafikflöde kommer trafikplatsen att byggas ut med ett extra körfält, en så kallad fri högersväng, förbi rondellen för trafik från Jönköping (väg 40) mot Habo/Mullsjö/Falköping (väg 26/47/195) samt breddning av avfarten från väg 40.

Annons

Annons

"Minska olycksriskerna"

– Det här är en lösning som kommer att lätta på trycket i rondellen och minska olycksriskerna som uppstår med köbildning på påfartsramperna, säger Johan Andersson, arbetschef vid Svevia som gör arbetet på uppdrag av Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Svevias uppdrag omfattar urschaktning och nyanläggning av nytt körfält, samt breddning av avfart. I uppdraget ingår även en att bygga en ny bro som blir en del av väg 26. Bron byggs för att möjliggöra en fortsatt utbyggnad av området längs väg 26 som Jönköping kommun planerar.

– Vi börjar med att skapa en tillfällig förbifart för att så långt som möjligt minska trafikstörningar under ombyggnationen.

Stora utmaningen

Att lösa det stora beroendet som finns av väg 40 och tillfälligt leda om trafiken kommer enligt Johan Andersson att vara den stora utmaningen i projektet.

– Det är alltid utmanande att jobba i trafikintensiva miljöer. Först och främst handlar det om att prioritera säkerheten för trafikanterna samt för våra medarbetare och arbetsfordon, säger han.

Projektet som startade förra veckan planeras vara klart efter sommaren 2019. Anbudet är värt 25 miljoner kronor, enligt pressmeddelandet från Svevia.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan