Annons

Annons

Annons

E-Sport

Tävling som mixar e-sport med hälsa

Text

Förra året arrangerades The Considition för första gången, över 180 deltagare från hela Sverige deltog när de med hjälp av Al-teknologi skulle hitta den mest miljövänliga väg till Dubai. I år kommer hälsa och träning vara i fokus.

Under förra årets, The Considition när deltagarna skulle hitta en resväg till Dubai som hade minst miljöpåverkan.

Tävlingen går ut på att förena utveckling och programmering med e-sport och hälsa. Johanna Hoof, projektledare för The Considition berättar om hälsosamarbetet.

Annons

– Att vi lever i en allt mer stillasittande värld, inte minst på våra arbetsplatser, är ingen nyhet men ger en möjlighet att bygga på samarbeten mellan två helt skilda branscher som inte associeras med varandra i första hand. I år handlar The Considition om att skapa en AI-atlet som ska tävla mot andra deltagares AI-atleter i triathlonbanor hämtade från Ironmans verkliga lopp runt om i världen, säger Hoof.

Annons

Triathlonlopp

I en vecka innan tävlingen öppnar plattformen för de anmälda lagen så att de kan träna sina AL-atlets förmågor. Fredrik Ek är upphovsmannen till tävlingen.

– Under tävlingsdagen kommer matcherna, där lag möts i ett triathlonlopp som utspelar sig under ett par minuter, att spelas i ett slutspelsträd där det vinnande laget hela tiden avancerar till nästa omgång, berättar Ek.

Resa till Los Angeles

Alla matcher kommer gå att se live, på tio av Consids kontor runt om i landet och via streaming på Kappa Bars sportbarer och online.

De tre bästa lagen vinner en resa till Los Angeles i november. Där väntar ett bootcamp i form av fysisk aktivitet ledd av proffs från Ironman, och mental träning med fokus på AI-teknologi ledd av seniora utvecklare från Consid.

The Considition arrangeras den 25 oktober av IT-konsultbolaget Consid, tillsammans med Ironman och e-sportbaren Kappa Bar, den 25:e oktober.

Anmälan är öppen till och med 17:e oktober på tävlingens webbplats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan