Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd nordväst

Trafiken stängs av - varnar för köer

Ombyggnationen av trafikplats Hedenstorp drar igång den här veckan. Nu varnar Trafikverket för att det kan bli stökigt när trafiken leds om.

Ombyggnationen av trafikplats Hedenstorp drar igång den här veckan.

Det uppstår ofta långa bilköer på Hedenstrorp under de mest trafikintensiva tidpunkterna på dygnet.

För att öka trafiksäkerheten och skapa ett bättre trafikflöde kommer trafikplatsen att byggas ut med ett extra körfält, en så kallad fri högersväng, förbi rondellen för trafik från Jönköping (väg 40) mot Habo/Mullsjö/Falköping (väg 26/47/195) samt breddning av avfarten från väg 40. Det har Jnytt skrivit om tidigare.

Annons

Annons

– Det här är en lösning som kommer att lätta på trycket i rondellen och minska olycksriskerna som uppstår med köbildning på påfartsramperna, sade Johan Andersson, arbetschef vid Svevia som gör arbetet på uppdrag av Trafikverket, i ett pressmeddelande som skickades ut förra veckan.

Bygger tillfällig väg

Nu meddelar Trafikverket att det kommer att bli stökigt i trafiken och att det finns risk för köer under tiden som arbetet pågår.

Mellan klockan 20 på fredag och klockan 6 på måndag morgon kommer trafiken ledas om på länsväg 673 mellan trafikplats Åsens gård och trafikplats Hedenstorp, och trafiken i båda riktningar berörs.

Sedan, under natten mellan söndag och måndag, flyttas trafiken till en ny, tillfällig väg.

"Vi leder om trafiken för att göra de sista arbetena på den tillfälliga vägen. Vi kommer även att släppa på trafiken på den tillfälliga vägen som ska användas under byggskedet fram till våren 2019", skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Arbetet planeras vara klart hösten 2019.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan