Annons

Annons

Annons

Jönköping landsbygd väster

De vill skapa nya studentbostäder

Text: 

Det finns ett stort behov av nya bostäder för studenter och särskilt besvärligt är det eftersom det råder bostadsbrist. Jönköpings kommun vill nu ihop med högskolan försöka komma fram till någon bra lösning på problemet.

Jönköpings kommun behöver fler studentbostäder. Bilden är en genrebild.

Det var i kommunstyrelsen som tjänstemännen höll en information kring läget gällande bostadsförsörjning för studenter.

– Det är ständigt ett bekymmer då det är tufft för studenter att hitta boende. Därför har vi under lång tid jobbat ihop med högskolan för att se om vi kan hjälpas åt att lösa problemet. Högskolan har bostadsgaranti för sina utländska studenter vilket också gör det angeläget om att se till att det finns bostäder, säger Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Annons

Viktig fråga

I samband med kommunstyrelsen talades det om att eventuellt kunna se om något av kommunens bolag, exempelvis ett bostadsbolag, kan jobba mer med frågan.

– Kanske vi ihop med högskolan kan ha ett gemensamt bolag som specifikt jobbar med just studentboende. Vi har resonerat lite kring möjligheterna så får vi se om det kanske blir ett ärende som tas upp i kommunstyrelsen så småningom, säger Ann-Marie Nilsson.

Kommunstyrelsen var överens om att frågan om studentboende är viktig då man ser positivt på att det kommer nya studenter till kommunen.

Stort intresse

– Vi har i dag högskolefastigheter som förser högskolan med lokaler och det pratas om att det kunde finnas något liknande fast för studentbostäder. Det finns ett stort intresse för den här frågan i kommunstyrelsen och tjänstemännen får nu arbeta vidare med frågan, säger Ann-Marie Nilsson.

Hon säger att ett av problemen är att få fram bostäder som studenterna har råd att betala samtidigt som det gäller att få den privata marknaden att se att det finns en affär i det.

– Men vi har också flera bra exempel där det tagits fram studentbostäder som blivit jättebra, säger Ann-Marie Nilsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan