Annons

Annons

Annons

Annons

Orientering

Favoritsegrar i sista SM-tävlingen

Tove Alexandersson vann SM i ultralång. Bilden är en arkivbild.

Annons

Det blev dubbla favoritsegrar när årets sista deltävling i orienterings-SM avgjordes på söndagen. Tove Alexandersson och Gustav Bergman blev svenska mästare i ultralång. Nästa år kan de ställas mot varandra, då Alexandersson söker nya utmaningar.

– Varför inte? Det hade varit kul, säger Tove om att springa H21.

Under 2018 har SM i orientering arrangerats i Jönköping med omnejd. På söndag var det dags för den sjunde och sista deltävlingen – och den här gången gällde ultralång distans.

Orienterarna intog skogarna mellan Vireda och Haurida, där gården Rupphult fungerade som tävlingscentrum.

Det blev som sagt favoritsegrar. Tove Alexandersson var nästan 20 minuter snabbare än närmaste konkurrenten.

Annons

– Tiden gick fort, haha. Det kändes inte som att jag var ute så jättelänge, säger Alexandersson i ett pressmeddelande.

Annons

”Väldigt utmanande”

Den internationella stjärnan tyckte att det var synd att hon inte fick tävla mot fler landslagskollegor men konstaterade att hon var glad över att själv ha åkt till tävlingen.

Nu öppnar Tove för att springa med herrarna på nästa års SM i ultralång. Detta för att få nya utmaningar.

– När jag som junior började springa långdistans för seniorer var de loppen väldigt utmanande. Nu är jag så van vid vanliga långdistanser så nu tycker jag det är kul att få springa något ännu längre som är ännu lite mer utmanande. Vi får se. Jag kanske får springa H21 (seniorklassen för herrar) på ultralången nästa år då, säger hon.

Ingen lokal medalj

En av löparna Alexandersson då kan få möta är OK Ravinens Gustav Bergman. Bergman vann herrklassen framför landslagskollegan Martin Regborn.

– Jag var egentligen ensam hela vägen fram till dess att jag träffade på Martin (Regborn) när det var en timme kvar. Då visste jag att det var rakt in. Han hade bara legat i rygg hela vägen så jag kände att jag var starkast, säger Bergman.

I de yngre klasserna segrade Sundsvalls Hanna Hugosson och Kåres Isac von Krusenstierna i D20 respektive H20, medan Södertälje-Nykvarns Amanda Kleijn och Stora Tunas Viktor Svensk vann D18 respektive H18.

Inga av de lokala löparna lyckades bärga någon medalj. Den bästa placeringen nådde IKHP:s Emma Ling som sprang in som fyra i D18 Elit.

Annons

Annons

Till toppen av sidan