Annons

Annons

Annons

Annons

Simhopp

Starka insatser av simhoppare

Emma Gullstrand med tränare Brian Bungum.

Annons

Under höstlovet har två stora internationella simhopptävlingar ägt rum först i Stockholm och därefter i Lund.

Meja Palmér med tränare Bosse Sjögren.

Emma Gullstrand i aktion.

Meja Palmér i aktion.

Annons

Annons

I Stockholm, 26-28/10, var det Mariginalen Bank Diving Cup som gällde vilket blev en stor framgång för flera av JSS 17 hoppare som var på plats.

Framförallt var det en imponerande ”comeback” för Emma Gullstrand, -00, som hoppade hem två guld på 1 och 3 m svikt.

Emma som mestadels tränat landträning sedan EM i somras, då hon skadade sin trumhinna, visade sig vara starkare än någonsin och vann på båda höjderna med stor marginal. Dessutom genomförde hon sin 3 m serie helt i pik vilket ingen annan svensk simhopperska gjort på många år. På fem hopp fick hon ihop hela 282,45 poäng.

Stabil och hög nivå

En stark insats gjorde även Meja Palmér, -05, som med stabil och hög nivå på sin hoppning i lyckades få med sig två silvermedaljer hem. Meja som tävlar i ”C-girls” 1 och 3 m svikt var endast 1,1 poäng ifrån en guldmedalj på 1 m.

Pontus Boklund, -06, lyckades bra med sin 3 m serie i ”Boys-B” och blev belönad med en bronsmedalj. På 1 m räckte poängen till en sjunde plats.

”B-Girls” hopparna Olivia Laurelii och Mica Palmér genomförde speciellt deras Synchro-serie väl och placerade sig på en fin sjunde plats.

Fem hoppare uttagna

Till Euro Finans Diving Lund, 1-4/11, var fem hoppare från JSS uttagna.

Även där blev det Emma som skrällde med två guldmedaljer och riktigt höga poäng speciellt på sin 3 m serie. 436,85 poäng gav domarna henne för nio väl utförda hopp. På 1 m blev det totalt 376,50 poäng för Emma.

Annons

Meja Palmér fortsatte att hoppa på hög nivå i Lund och belönades med två välförtjänta silvermedaljer även där. För Meja blev det totalt 247,95 poäng på 1 m och 261,45 poäng för sin strålande insats på 3 m.

Olivia Laurelii genomförde sina serier i ”B-Girls” nästan helt utan misstag men behöver lite högre svårighetsgrad för att poängen ska räcka till medalj. På 1 m blev det ändå en mycket fin åttonde plats och på 3 m en tionde plats.

Annons

Annons

Till toppen av sidan