Annons

Annons

Annons

Fotboll

J-Södras drag inför epilogen

Text: 

På lördag spelar Jönköpings Södra vad som ser ut att bli säsongens sista match. Laget möter Norrby på Stadsparksvallen och i ett försök att locka publik erbjuder de alla upp till 18 år gratis ståplats.

J-Södra erbjuder barn och unga att gå gratis på ståplats.

J-Södra hoppas att passera 3 000 åskådare när serieepilogen mot Norrby avgörs på lördag. Föreningen erbjuder bland annat fri ståplats för alla upp till 18 år.

Annons

– Vi har inte strösslat med erbjudanden om fribiljetter och det har varit en strategi. Vi tror på att ta betalt och inte nedvärdera vår produkt genom att kasta bort den. När vi nu gör det finns det en långsiktig tanke bakom, säger arrangemangsansvarige Sebastian Lagrell till Jnytt.

Annons

– Vi har tänkt göra något hela säsongen för barn och unga. Det är den gruppen vi vill göra till södraiter. Vi håller på med detta nu och det lutar åt att vi till nästa säsong kommer erbjuda alla fotbollsspelande ungdomar att gå in gratis. Sen om vi höjer åldern för fri ståplats allmänt vet vi inte, vi testar det nu och sen får vi se om det blir permanent. Vi som största förening måste visa ödmjukhet och att vi vill andra väl, vi har nytta av bra relationer helt enkelt, fortsätter Lagrell.

"Vill visa vad publiken betyder"

I samband med lördagens match skriver föreningen på sin hemsida att de 200 första åskådarna bjuds på korv. Dessutom utmanas publiken, om det blir över 3 000 åskådare på matchen kommer alla biljettköpare bjudas på hemmapremiären i Superettan 2019.

– Vi vill visa vad vår publik betyder. Vi har haft ett fantastiskt stöd och Green Machine har haft bussar till alla bortamatcher och stöttar oss i vått och torrt. Vi vill visa att publiken är viktig och jag tror inte man kan säga det nog många gånger, menar Lagrell.

I Superettans publikliga ligger J-Södra sjua på 2 271 åskådare. Sebatian Lagrell tycker inte säsongen enbart varit tuff publikmässigt.

– Både och, det har varit både plus och minus. Vi står oss väl i jämförelse med toppkonkurrenterna, minus Helsingbog och GAIS. Sen har vi såklart önskat mer, säger Lagrell och fortsätter:

Annons

Annons

– En bra säsongsstart påverkar, vi behöver en bra start och ligga på övre halvan. Samtidigt har Green Machines arbete påverkat, vi har stabilt över 2 000 åskådare och haft bra årskortsförsäljning. Det finns många positiva delar, sen vill vi mer till nästa år.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan