Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Flytten dröjer i flera månader

I augusti väntas fritidsdelen av kultur- och fritidsförvaltningen flyttas till Jönköpings stadsbibliotek.

Annons

Planen var att kultur- och fritidsförvaltningen skulle flytta in på plan fyra och fem i Jönköpings stadsbibliotek vid årsskiften. Men nu står det klart att flytten dröjer ytterligare sex månader.

Det är sedan tidigare känt att fritidsdelen av kultur- och fritidsförvaltningen ska få flytta in på plan fyra och fem i Jönköpings stadsbibliotek. Detta sedan de inte fick plats i stadshuset på Madängen i Huskvarna.

Stora delar av kulturdelen sitter redan i stadsbibliotekets lokaler, och sedan kultur och fritid slogs samman har målet varit att de ska arbeta i en gemensam lokal.

Annons

Annons

Lokalerna måste anpassas

För att flytten ska kunna ske måste bibliotekets lokaler byggas om och anpassas för det nya ändamålet. Det som behövs göras är bland annat att anpassa ventilation och kylanläggning då det ska bli cirka 20–25 personer fler i byggnaden. Dessutom måste man bygga om köksdel och samlingsrum för att fler ska kunna jobba i huset.

Nytt besked

I våras kom beskedet att ombyggnaden och anpassningen av stadsbibliotekets lokaler hade en tidsplan på sex månader och att allt därmed väntades vara klart vid årsskiftet 2018/19. Men nu står det alltså klart att flytten dröjer ytterligare sex månader.

– Vi har precis avslutat upphandlingen. För att få anbud var vi nämligen tvungna att ta det här ytterligare en runda. Det innebär att projektet förskjuts sex månader, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör.

Det blir Erlandsson bygg AB som kommer att stå för entreprenaden. Något exakt datum för inflyttning är dock inte satt.

– Men vi räknar med att det ska kunna ske efter semester 2019, säger Alijevski.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy