Annons

Annons

Annons

JSS-framgångar i ungdoms-SM

I helgen har det varit regionsfinaler i ungdoms-SM, tävlingarna har avgjorts på Rosenlundsbadet och innebar fina framgångar för JSS.

Emmie Davis, Natalie Stjärnås, Annie Hegmegi och Tova Magnusson vann 4x100 meter frisim.

De bästa simmarna från Småland och Östergötland har gjort upp på Rosenlundsbadet i helgen i vad som är ett kval till riksfinalerna i Stockholm i december.

Annons

På lördagen vann Annie Hegmegi 200 meter fjäril, 100 meter ryggsim och 200 meter medley. Även Tova Magnusson fick kliva upp på prispallen i de äldsta, 15-16-åringar, flickornas tävlingar. Bland killarna i samma ålder blev Job Sanders tvåa på 1500 meter frisim.

Annons

I mellanklassen, 14-åringar, vann Gabriel Eriksson två tävlingar och fick sällskap av Max Grubesic på prispallen i 400 meter medley och 200 meter frisim.

I klassen får 13-åringar och yngre var Leopold Grinnemo och Anton Hegmegi dominanta med flera segrar och pallplatser.

I lagkapperna vann JSS två och slutade tvåa på två. Totalt innebar lördagens tävling fyra lagkappsstarter och 15 individuella starter i riksfinalen i december.

På söndagen fortsatte framgångarna. Annie Hegmegi vann samtliga sina distanser, 100 fjäril, 200 ryggsim och 400 medlet. Även Tova Magnusson fick kliva upp på prispallen. Jobb Sanders och Peter Jivanov blev medaljörer på 100 meter fritt respektive 100 meter fjäril.

Gabriel Eriksson vann på 200 meter rygg, 200 medley och tog silver på 200 bröstsim. Strax bakom slutade Max Grubesic och tog silver på ryggsim och bröstsim. Wilma Svensson tog brons på 800 meter frisim och Nora Rogö tog brons i det långa bröstsimmet.

Leopold Grinnemo och Anton Hegmegi var fortsatt dominanta i sin åldersklass. Alba Arberg slutade tvåa på 400 meter frisim.

Söndagens resultat innebär att det till slut blev 39 JSS-starter vid riksfinalen i Stockholm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan