Annons

Annons

Annons

Jönköping landsbygd väster

”Bygger på alliansens förslag”

Text: 

I kommunstyrelsen presenterades den nya Koalition för Jönköping, som består av S, C, MP och L, sitt gemensamma förslag till verksamhets- och investeringsplan (VIP) för 2019-2021 med budget för 2019. Koalitionens förslag klubbades igenom.

Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen, berättar att den nya koalitionens budget för 2019 bygger på alliansens förslag med vissa mindre justeringar.

– Koalitionens budgetförslag bygger på det förslag som alliansen tidigare har tagit fram, men det har gjorts några mindre justeringar, förklarar Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Annons

Sverigedemokraterna lade fram sitt egna förslag till budget, medan Moderaterna och Kristdemokraterna avstod från att rösta. De ville ha en protokollsanteckning om att de först under dagen fått koalitionens förslag till budget och VIP och därför inte hunnit sätta sig in i det så pass mycket att de kunde lämna några synpunkter.

Annons

De uppgav att de skulle återkomma med ett förslag.

Att presentera ett nytt budgetförslag och flera nya uppdrag till nämnderna, direkt vid sittande sammanträdesbord är oseriöst, har M och KD tidigare meddelat i ett pressmeddelande.

Under kommunfullmäktige i morgon, torsdag, kommer det att väljas nytt presidium för kommunfullmäktige. På kommunfullmäktige den 20 december görs sedan alla val till styrelser och nämnder.

– Valet till fullmäktiges presidium blir lite som en test, säger Ann-Marie Nilsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan