Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Protester mot nya höghuset i city

Text: 

Vid Science park och högskolan i Jönköping planeras ett nytt höghus med två nya torn och med en lyxig entré. Men många protesterar mot planerna.

Science towers, ett nytt höghus med två nya torn och med en lyxig entré planeras vid Hälsan. Men många är kritiska.

Science towers, det nya höghuset som planeras vid Science park och högskolan, har väckt många reaktioner. Det handlar om att skapa en helt ny stadsdel i området där nya höghuset blir en märkesbyggnad som markerar högskolans position.

Annons

Från höghuset fram till Juneporten blir det ett stråk fram till det planerade höghushotellet, ytterligare en märkesbyggnad som ska markera området vid resecentrum.

Blir 14 våningar

– Det handlar om två kvarter mot högskolan och en bostadsdel som ligger mot Lasarettsparken. Högskolan får nya lokaler i form av twin towers. Det blir lokaler som blir uppemot 14 våningar högt med en trappa med smäckra torn, har Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, tidigare berättat för Jnytt.

Annons

Kommunstyrelsen fick vid sitt senaste sammanträde möjlighet att ha synpunkter på detaljplanen, men ingen hade några invändningar. Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen, känner dock till att det varit mycket synpunkter som kommit in i samband med att detaljplanen varit ute på samråd.

”Väcker såklart känslor”

– Att allmänheten, sakägare och grannar får tycka till om en detaljplan är något som görs inför varje ny detaljplan och detta brukar förvaltningen sammanställa. Om det kommer fram synpunkter som är relevanta kan det då göras ändringar innan planen går till granskning. Näst på tur här är att planen ska upp till antagande i stadsbyggnadsnämnden, berättar Ann-Marie Nilsson.

Hon är inte överraskad att det kommit in synpunkter på utvecklingen av området och hon ser det som positivt att folk tycker till.

– Ett sådant här stort bygge väcker såklart känslor och det är inte konstigt att det finns ett stort intresse för detta. Jag tycker att det är roligt att det väcker ett så stort intresse. Dels kan det handla om att det påverkar de som bor i närheten men också de som driver verksamhet i närheten. Det är alltid olika vad folk tycker är vackert eller inte, men det är roligt att det byggs och utvecklas och att detta engagerar folk, säger Ann-Marie Nilsson.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan